Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Rokometaši igrali za družino Adamlje iz Sela pri Sobračah

V dvorani Osnovne šole Stična je v petek, 26. decembra 2014 v sklopu prireditve ob Dnevu samostojnosti in enotnosti ter podelitvi priznanj najboljšim športnikom občine, potekala tudi dobrodelna tekma poimenovana »Rokometno srce« v kateri so se pomerili sedanji in nekdanji rokometaši Rokometnega kluba SVIŠ Ivančna Gorica ter tudi ekipa veteranov z županom Dušanom Strnadom na čelu. Prostovoljni prispevki ki so se zbirali v času proslave in tekme so bili namenjeni štiričlanski, socialno ogroženi družini Adamlje iz Sela pri Sobračah.


V teh dneh so pobudniki dobrodelne tekme, rokometaši Aleksander Polak, Gašper Mamilovič in Jure Ceglar, obiskali štiričlansko družino Adamlje iz Sela pri Sobračah in izročili zbrana sredstva v višini nekaj več kot 1.600 evrov. Zbrana sredstva bodo pomagala, predvsem 13-letnemu Blažu, ki ima spinalno mišično atrofijo. Kot da to ni dovolj, so Blaževi zadnji izvidi zaznali še osteoporozo in tako ima vse več težav z gibanjem. Starejši brat Simon obiskuje kuharsko šolo v Višnji Gori, ima pa zelo izrazito govorno napako, med tem ko je oče 90 % gluhonem in brezposeln, mama pa je zaposlena v predilnici. Pred časom je družini s pomočjo donatorjev že uspelo opremiti dve fantovski sobi, kopalnico in predsobo s centralnim ogrevanjem. 

Gesta, ki so jo ponovno izkazali rokometaši je že tretjo leto zaporedoma več kot očitno dosegla svoj namen. Med polčasom dobrodelne tekme je potekala tudi dražba dveh dresov nekdanjih trebanjskih rokometašev Staša Skubeta (sedaj član RK Gorenje Velenje) in Mihe Zarabca (član RK Celje Pivovarna Laško), znesek pa je je bil seveda namenjen omenjeni družini. 

Naj še omenimo, da so se na prvi dobrodelni tekmi sredstva zbirala za družino Pšajd iz Podboršta pri Dobu, ki je v požaru izgubila svoj dom, lani pa za štiriletno deklico Lindo, ki trpi za cerebralno paralizo.


Tekst in foto: Gašper Stopar

Oglejte si tudi