Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sobota, 10.12.2016

jasno
Ponoči bo pretežno jasno, ob morju bo lahko občasno nizka oblačnost, po nižinah v notranjosti bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, ob morju in v višjih legah od 2 do 7 stopinj.
-4°C | 7°C
nedelja, 11.12.2016
-3°C | 7°C
ponedeljek, 12.12.2016
1°C | 7°C
torek, 13.12.2016
0°C | 2°C
sreda, 14.12.2016
-1°C | 8°C
Opozorila
Petek, 9.12.2016 ob 18h
Dodatnega opozorila ni.
-4°C
7°C
jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila

Usposabljanje o HACCP za vse, ki delajo z ......


OBVESTILA

| |
14.10.2013      9:17
A A

Usposabljanje o HACCP za vse, ki delajo z živili



Deli:

Pripravljate hrano za druge ljudi? Prodajate svoje prehrambene izdelke doma ali na prireditvah pa nimate zagotovljenih minimalnih higienskih zahtev? Veste, da bi morali pri pripravi hrane upoštevati načela HACCP, a jih ne poznate? Morda vas loči le korak do ustrezne priglasitve dejavnosti. Spodbujamo vas, da ga naredite!

Vsa društva, kmetje, podjetniki in posamezniki, ki se ukvarjajo s predelavo, pripravo in prodajo hrane za druge ljudi, morajo imeti ustrezno registrirano dejavnost, hkrati pa morajo imeti urejene minimalne higienske pogoje po mednarodni metodi zagotavljana varne prehrane HACCP. V zadnjem času smo zaznali več situacij, ko so odgovorne službe preverjale ustreznost delovanja društev in posameznikov, in jih tudi kaznovale. Za vse, ki vas to zanima in vam ni vseeno, smo pripravili brezplačno usposabljanje. Začnite z majhnimi koraki. Izvedeli boste, da začetek ni tako težak, kot se pogosto zdi. 

Pridružite se nam v sredo, 16. oktobra 2013, ob 17. uri na Domačiji Paternoster, Tenetiše 1, Litija

Z nami bo strokovnjakinja Petra Privšek Konjačič, strokovna sodelavka podjetja SINT d. o. o. Predstavila nam bo, kakšni so prvi koraki k pripravi smernic HACCP za vašo dejavnost in osnovne zakonitosti delovanja po teh smernicah v posameznih organizacijah. Dobili boste praktične informacije o tem, na kakšen način lahko najbolj učinkovito in kvalitetno pripravljate jedi, kako zaščititi delovne površine, kako je s čiščenjem, kako označevati izdelke, spremljati živila, ki prihajajo in odhajajo iz vaše kuhinje, kako izdelke prodajati, kako vzdrževati ustrezno higieno ipd. Čas bo tudi za pogovor in izmenjavo mnenj. 

Zaradi lažje organizacije vas vljudno prosimo, da se prijavite do torka, 15. septembra, po telefonu 051 312 139, 01 89 62 710 ali po elektronski pošti mojca.hauptman@razvoj.si. Obvestite o dogajanju tudi vaše prijatelje in znance, saj jih morda to vabilo ni doseglo. 

 

Vir (tekst in foto): http://www.razvoj.si/?lng=sl&t=aktualno&id=1738





Povezani članki
0 (Bodi prvi!)
Oceni članek
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Ivančna Gorica!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!