Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Prekinjena oskrba s pitno vodo, prestavljen odvoz komunalnih odpadkov

Obveščamo občane občine Ivančna Gorica, da zaradi izrednih vremenskih razmer niso prevzeli in odpeljali mešane embalaže iz okoliških krajev občine Ivančna Gorica.

 

Prevzem in odvoz mešane embalaže bomo nadoknadili predvidoma v soboto dne 08.02.2014.

 

Javno komunalno podjetje Grosuplje obvešča vse uporabnike komunalnih storitev, da se je stanje pri oskrbi s pitno vodo iz nedelje, ko je bilo še povsem zadovoljivo, do ponedeljka zjutraj izrazito poslabšalo.  Podrto drevje je prekinilo električno napajanje vodnih črpališč, zato so pristojne službe uporabile vse razpoložljive agregate za obratovanje vodnih črpalk. S tem so zagotovili, da je večina naselij s pitno vodo delno oskrbljena. Na območju občine Ivančna Gorica je lahko ta trenutek  brez vode nekaj naselij, ki se oskrbujejo preko hidropostaj. Med njimi so  Valična vas, Kamni vrh, Kuželjevec, Mali Videm, Stična visoka cona, Metnaj. Tam se bodo tekom dneva  nameščali dodatni agregati.


Uporabnike pitne vode zato pozivamo k največjem možnem varčevanju pri porabi vode.

Objekti za odvajanje in čiščenje odpadne vode delujejo z občasnimi motnjami. Predvsem ČN Ivančna Gorica obratuje občasno, medtem ko Grosupeljska in Šentviška čistilna naprava delujeta brez posebnosti.


Komunalne odpadke bodo pristojne službe odvažale le iz območij naselja Grosuplje in Ivančna Gorica, za ostala območja se bo odvažanje odpadkov izvajalo v naslednjih dneh, ko bo vzpostavljena  prevoznost cest.  

Ekipe zimske službe so utrujene, saj so že peti dan v pogonu zato prosijo za razumevanje.


Dodano 4.2.2014

Obveščamo občane Občine Ivančne Gorice, da bomo zaradi izrednih vremenskih razmer danes, dne 04.02.2014 prevzeli in odpeljali mešano embalažo v manjšem obsegu, kot bi morali po urniku odvoza. Prevzem mešane embalaže se bo predvidoma vršil po naslednjem planu:

KS Višnja gora:  mešano embalažo bomo prevzeli iz naselij Višnja gora, Peščenik, Kriška vas, Nova vas, Zavrtače,

KS Krka: mešano embalažo bomo prevzeli iz naselij Gabrovčec, Gradiček, M. in V. Lese, Krka, Krška vas, Trebnja Gorica, Znojile, in spodnji del Podbukovja,

KS Muljava: prevzeli bomo vso mešano embalažo,

KS Zagradez: mešano embalažo ne bomo prevzeli,

KS Ambrus: mešano embalažo ne bomo prevzeli.

 

Prevzem in odvoz mešane embalaže bomo nadoknadili predvidoma v soboto 08.02.2014.


JKP Grosuplje

Oglejte si tudi