Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Tudi 2. vikend Festivala Stična 2016 je navdušil obiskovalce

Ta teden se je festivalsko dogajanje začelo že v četrtek ob 20. uri, ko je k nam v Kulturni dom Stična pritekel Toni Vencelj. Tekač teče že več kot 30 let in zadnja leta svoje razdalje še podaljšuje. Petkrat se je udeležil več kot 200 km dolgega etapnega Marathona des Sables v maroški Sahari, prav tako petkrat pa je nastopil na 170 km dolgem gorskem ultramaratonu Ultra trail de Mont Blanc. Ob kratkih filmih je vsem obiskovalcem predstavil svojo kariero, svoje gorske in puščavske maratone ter zanimive dogodivščine, ki so se prigodile njemu in njegovi zvesti spremljevalki in ženi Katji.

Iz Maroške Sahare pa smo se v petek preselili v Bar Jama, kjer nam je družbo delalo Društvo mrtvih pesnikov. Znano novomeško skupino sestavljajo bobnar Marko Zajc, na basu Tomaž Koncilija, klaviature igra Boštjan Artiček, kitarist Peter Dekleva in pa še vokalist in kitarist Alan Vitezič. Petkov večer so nam polepšali s pesmi kot so Ti si vse, Rabm, Čutm in še bi lahko naštevali, saj se je v njihovi 25-letni pevski karieri nabralo ogromno uspešnic.

V soboto pa smo se lahko pogreli v Kulturnem domu in se nasmejali predstavi Šentjakobskega gledališča, ki so se nam predstavili z igro Moj ata, socialistični kulak, katere rešiser je Gojmir Lešnjak. Komedija o usodi malega človeka v neusmiljenem kolesju zgodovine in o družbenih spremembah po drugi svetovni vojni nam ponuja vzporednice z današnjimi turbulentnimi časi.. .

V nedeljo pa so spet uživali otroci. Igralci gledališke skupine Osnovne šole Stična so  zaigrali v predstavi o lepem princu, ki se je hotel poročiti s cesarjevo hčerko. A ker hčerka ni marala njegove ljubezni, si je priskrbel službo pri cesarju kot svinjski pastir. Cesarjeva hči se je zaljubila vanj, a njen oče ni podpiral te ljubezni.

A v nedeljo se vrata Festivala še niso zaprla. Zvečer smo se skupaj z Borutom Bušičem in Heleno Šušteršič odpeljali po  Iranu. Predstavila sta nam svojo avanturistično pot po Iranu. Julijskega dne sta se ob dveh zjutraj z motorjem odpravila od doma in četrti dan vožnje prestopila meje Irana, kjer sta spoznavala skrivnosti, drugačni svet: perzijsko kulturo, znamenitosti, pokrajino in domačine, ki je navdušila marsikoga v dvorani.

Glasba, gledališče, popotovanja in umetnost bodo polnili Stično do 3. decembra. Poleg slovenskih ustvarjalcev bodo prihajajoči vikend gledalce razveseljevali tudi gostje iz Italije, Srbije in Makedonije. Na sporedu bosta komediji Snubitev in Jakove ženske, v goste prihajajo New Candys, Zgrešeni primeri in Ingrit Schüller, ki bodo potešili rockerje. V soboto 3. decembra se bomo spomnili rojstva pesnika Franceta Prešerna in obeležili TA VESELI DAN KULTURE. S sproščenim vzdušjem glasbe, teatra in poezije nas bosta v božično-novoletni čas zapeljala vrhunska violinistka Anja Bukovec in izvrstni igralec Boris Cavazza. Dogodek poteka pod pokroviteljstvom župana Občina Ivančna Gorica in v sodelovanju z ZKD občine Ivančna Gorica.

Podroben program najdete tudi na www.kd-sticna.si in www.festival-sticna.si ali pišite na info@kd-sticna.si.

Rezervacija vstopnic: info@kd-sticna.si ali 040 525 280 (Tina). Rezervirane vstopnice je potrebno dvigniti najkasneje 30 min pred začetkom dogodka. Za rezervirane vstopnice velja cena na dan dogodka.

Oglejte si tudi