Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Konec aprila bo v Šentvidu 10. mednarodni folklorni festival SLOFOLK

Minulo soboto je Folklorna skupina Vidovo v Domu kulture v Šentvidu pri Stični gostila redni letni zbor članov Zveze ljudskih tradicijskih skupin Slovenije – ZLTSS. Člani ZLTSS so predvsem folklorni festivali in folklorne skupine. Namen njihovega delovanja je predvsem ohranjanje slovenske tradicijske kulture v njenem najširšem smislu, kar se odraža v prikazovanju in izvajanju ljudskih tradicijskih običajev, plesov, glasbe in oblačil. 


Na zboru članov so sodelovali predstavniki folklornih skupin iz cele Slovenije, predsednica ZLTSS Magdalena Tovornik pa je predstavila oceno festivalov iz preteklega leta. Člani so se seznanili tudi s potekom priprave na festivale v letu 2014. V tem letu bodo število festivalov povečali kar na trinajst, kar je zelo spodbudno. 

 

V naši občini bo konec aprila potekal jubilejni 10. mednarodni folklorni festival SLOFOLK. Ena od štirih gostiteljic festivala je tudi FS Vidovo iz Šentvida pri Stični. Na prireditvi 26. aprila bodo nastopile tudi gostujoče skupine iz Portugalske, Grčije, Bolgarije in Makedonije. 

 

Sodelujočim na zboru je dobrodošlico v občini Ivančna Gorica zaželel podžupan Tomaž Smole. Kot je dejal, Občina tudi v teh težkih časih v proračunu ni zmanjšala sredstev za delovanje društev, ampak jih je celo povečala. Razlogi za to so uspehi, ki jih dosegajo društva na različnih področjih.

 

Gašper Stopar

Oglejte si tudi