Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Občni zbor stiških gasilcev

V soboto je v gasilskem centru Stična potekal že 89. redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Stična. Tudi letošnji občni zbor je odprl Moški pevski zbor PGD Stična, ki je lani po 32 letih ponovno oživel. 
Po gasilski in državni himni je uvodoma prisotne pozdravil predsednik društva Jure Strmole in zbrane seznanil s poročilom o delu Prostovoljnega gasilskega društva Stična v lanskem letu. Kot je dejal je bilo to leto bogato z gasilskimi in tudi z drugimi dogodki. Spominjali se ga bodo po letu velike naravne nesreče v Sloveniji – žledolomom, ki je naše kraje sicer prizadel manj kot ostale v Sloveniji, kar pa ne pomeni, da nanj v naši občini nismo bili pripravljeni. Stiški gasilci se bodo lanskega leta spominjali tudi po zelo odmevni gasilski veselici in po najboljši ekipi pripravnikov, ki so že drugo leto zapovrstjo osvojili naslov državnih prvakov. Lahko so tudi ponosni na dobro operativno ekipo, ki je pod vodstvom novega poveljnika Primoža Kastelica dobila še večji zagon in željo po usposobljenosti. Sicer pa so samo v intervencijah operativni člani v lanskem letu opravili več kot 1.300 prostovoljnih ur.

Za društvo se bo v tem letu začela priprava na visok jubilej društva, ki ga bo društvo obeležilo v letu 2016, ko bo praznovalo 90 let obstoja društva. 
Zbrane je pozdravil župan Dušan Strnad, ki je pohvalil delovanje društva, saj je delo članov PGD Stična opravljeno strokovno, predano in tudi požrtvovalno, kar pa vpliva tudi na zmanjšanje posledic nesreč in znižanje stroškov. Izrazil je tudi zadovoljstvo, da društvo veliko časa posveča delu z mladino, kar je vidno tudi z dvakratno zmago na državnem nivoju, to pa je tudi znak, da naložba v gasilstvo ni zgrešena investicija. Ob zaključku se je vsem gasilcem - »prostovoljcem« zahvalil za vse kar so dobrega storili in nagovor sklenil z naslednjimi besedami: »V naši občini smo občani in občanke z gasilstvom neločljivo povezani drug od drugega, kar je tudi porok, da bo v naši občini še naprej Prijetno domače«. 


Poleg župana Strnada so zbrane nagovorili še predsednik GZ Ivančna Gorica Lojze Ljubič, poveljnik GZ Ivančna Gorica Lovro Markovič, poveljnik Štaba CZ Jože Kozinc, predstavnik pobratenega društva PGD Sečovlje, predstavnik DVD Buje, PGD Višnja Gora, PGD Ivančna Gorica, PGD Metnaj, PGD Šentvid pri Stični, PGD Muljava, PGD Zbure ter predstavnik ZŠAM Ivančna Gorica. Občnega zbora se je udeležil tudi član sekretariata GZ Ivančna Gorica Matjaž Bavdež.


Na letošnjem občnem zboru so stiški gasilci medse sprejeli štiri nove člane, pet novih mladih gasilcev ter podelili priznanje Evi Kovačič, ki s svojimi 17 leti uspešno vodi gasilski pevski zbor PGD Stična. Podeljene so bile tudi diplome za opravljen osnovni tečaj gasilca in priznanja za dolgoletno članstvo v društvu.


Tekst in foto: Gašper Stopar

Oglejte si tudi