Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Župan občine Ivančna Gorica bo sprejel Miha Slapničarja, prejemnika Ferbarjeve nagrade

Jutri, v sredo, 12. februarja 2014 ob 17. uri, bo v sejni sobi Občine Ivančna Gorica župan Dušan Strnad sprejel prejemnika Ferbarjeve nagrade za diplomsko nalogo iz kemije za študijsko leto 2012/2013, Miha Slapničarja iz Dednega Dola pri Višnji Gori.

 

Ferbarjevo nagrado, ki jo vsakoletno podeljuje Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani, se podeljuje za najboljšo diplomo iz kemije v državi za študijsko leto. Ferbarjevo nagrado za naj diplomo v študijskem letu 2012/2013 je prejel občan občine Ivančna Gorica,  Miha Slapničar iz Dednega Dola pri Višnji Gori. Naslov diplomskega dela, ki je bilo napisano pod mentorstvom doc. dr. Iztoka Devetaka, je Delphi karikularna študija in poučevanje kemije. Diplomsko delo je rezultat natančne in dolgotrajne kemijske raziskave, še večji pomen pa ji daje izvirnost problemskih vprašanj, katera se bo dodobra razdelalo ter mednarodno in znanstveno utemeljilo v nadaljnji doktorski disertaciji avtorja.

 

Nagrajenec Miha Slapničar je od 1. oktobra 2013 študent tretjestopenjskega, doktorskega programa na Pedagoški fakulteti (smer poučevanje matematike, računalništva, tehnike in naravoslovja), od decembra 2013 pa je tudi zaposlen na Pedagoški fakulteti, kot asistent za kemijsko izobraževanje.

 

Je aktiven v javnem življenju občine Ivančna Gorica, zlasti kot predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Višnja Gora, član moške vokalne zasedbe Višnjanski fantje in Mešanega pevskega zbora Višnja Gora, vodja mladinske dramske sekcije ter ljubiteljski igralec Kulturnega društva Janez Cigler Višnja Gora.

 

Na sprejemu mu bo župan Dušan Strnad podelil posebno priznanje v obliki spominskega kovanca s podobo občinske blagovne znamke Prijetno domače. Priznanje župan podeljuje posameznikom in organizacijam, ki s svojim delovanjem in dosežki pripomorejo k prepoznavnosti in promociji občine Ivančna Gorica.

 

Gašper Stopar

Oglejte si tudi