Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Novo-staro vodstvo ZŠAM Ivančna Gorica

V nedeljo so se v prostorih OŠ Stična na rednem letnem občnem zboru zbrali člani enega najštevilčnejših društev v naši občini. Poleg članov in članic Združenja šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica se je z delom v minulem letu in načrti za prihodnost seznanila tudi vrsta gostov, združenje pa je izvolilo tudi nove organe vodenja. Tudi leto 2015 v katerem združenje praznuje 55-letni jubilej bo posvečeno prometni preventivi. 


Predsednik ZŠAM Ivančna Gorica Franc Bivic je v obširnem poročilu predstavil glavne aktivnosti minulega leta. Poudariti velja delovanje na področju preventive v prometu in sodelovanje z občinskim Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Policijsko postajo Grosuplje, našimi šolami in vrtcem. Tako so tudi v lanskem letu člani ZŠAM Ivančna Gorica sodelovali pri zagotavljanju varnosti šolarjev ob začetku šolskega leta ter pri izvedbi kolesarskih izpitov in kolesarskega tekmovanja Kaj veš o prometu. Izvajali so tudi številne preventivne akcije v katerih je bilo opravljenih več kot 1000 prostovoljnih delovnih ur. Nepogrešljivi so tudi pri redarstvu na različnih prireditvah po občini. Prav prizadevanja za večjo varnost v prometu bo ostalo prioritetno delo tudi za leto 2015.


Zbrano članstvo in goste je pozdravila vrsta gostov, med njimi tudi župan Dušan Strnad, ki je združenju namenil vrsto pohval, saj z združenjem zelo dobro sodeluje tudi občina. Pri skrbi za prometno varnost je pomembno tudi stanje cestne infrastrukture, zato je župan izpostavil nekaj pomembnejših načrtov s tega področja, ki bodo uresničljivi če ne bo država preveč posegla v proračunske prihodke zaradi varčevanja. Kot je povedal župan Strnad, je tudi po zaslugi ZŠAM Ivančna Gorica naša občina bolj prometno varna občina, zato se jim je za njihovo delo ob tej priložnosti tudi zahvalil. 


Kakšno je bilo leto 2014 kar se tiče prometne varnosti pa je predstavil komandir Policijske postaje Grosuplje Franc Žaren. Slednji je predstavil spodbudno statistiko padanja števila prometnih nezgod v naši občini, zaskrbljujoče pa je dejstvo, da med najpogostejše vzroke za prometne nezgode sodi prekomerno uživanja alkohola. Lansko leto je žal zaznamovala tudi ena smrtna žrtev na naših cestah.


Na tokratnem občnem zboru so potekale tudi volitve organov združenja za mandatno obdobje 2015-2019. Za predsednika združenja je bil ponovno izvoljen dosedanji predsednik Franc Bivic, ki je na čelu združenja že 25 let. Ob tej priložnosti sta predsedniku Bivicu podelila posebno priznanje Zveze združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije župan Strnad in predsednik nadzornega odbora Zveze ZŠAM Slovenije Jože Nosan. Franc Bivic je s svojim dolgoletnim vodenjem združenja veliko prispeval k razvoju te stanovske organizacije šoferjev in avtomehanikov v naši občini, zlasti pa pripomogel k večji prometni kulturi v napši občini.


Vir (tekst in foto): http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=4743

Oglejte si tudi