Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Asfalterska dela v polnem teku

Kljub muhastemu poletnemu vremenu so asfalterska dela po občini v polnem teku. Z javnim razpisom je bilo v mesecu juliju za investicijsko vzdrževanje in gradnjo občinskih cest izbrano podjetje Mapri Proasfalt d.o.o. iz Ljubljane. 


Asfalterji so z deli začeli v drugi polovici julija v krajevni skupnosti Temenica, kjer pa so jim še kako ponagajale vremenske razmere. Čez dan so vse pripravili za asfaltiranje, čez noč pa so jim nalivi odnesli celoten spodnji ustroj. Kljub težavam z vremenom, jim je uspelo asfaltirati del odseka ceste Bukovica – Šentvid pri Stični, od cerkve navzgor do meje občine, slabih tristo metrov asfaltne prevleke pri drugem uvozu v Radanjo vas, del odseka Bratnice – Draga ter del odseka ceste Šentvid – Temenica, vse od regionalne ceste do gozda. 

 

V začetku tega tedna se je asfaltiral cca 500 metrov dolg cestni odsek, ki pelje iz Kriške vasi proti Pristavi pri Višnji Gori. 

Že pred tem pa se je asfaltiralo parkirišče pri župnijskem domu oziroma v neposredni bližini turistično – informativne točke v Ambrusu. 

Izvajalsko podjetje trenutno ne izvaja asfalterskih del, ko pa bo bolj stabilno vreme bodo zaključili asfaltiranje v KS Temenica in sicer na območju Čagoškega hriba.


Vir (tekst in foto):http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=4522

Oglejte si tudi