Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Mladi gasilci so se dobro odrezali na regijskem kvizu

Gasilska zveza Ivančna Gorica je v soboto, 15. novembra 2014, v prostorih Osnovne šole Stična organizirala 9. regijski kviz gasilske mladine za pionirje, mladince in gasilce pripravnike regije Ljubljana II. Kviza se je udeležilo 18 pionirskih ekip, 16 ekip mladincev in 11 ekip gasilcev-pripravnikov iz gasilskih zvez Ivančna Gorica, Dobrepolje, Grosuplje, Kočevje, Loški Potok in Ribnica. 


Ob otvoritvi gasilskega kviza mladine regije Ljubljana II, so zbrane nagovorili predsednik Mladinske komisije regije Ljubljana II Aleš Strnad, predsednik regije Ljubljana II. Uroš Gačnik in župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad.

Ekipe, ki jih sestavlja mladinska trojka in mentor, so se pomerile v kvizu, štafetnem vezanju orodja in spoznavanju gasilskega orodja – spajanje cevi na trojak. Tekmovanje je potekalo v pravem tekmovalnem duhu. Pri praktičnem delu so navijači bodrili svoje ekipe, na samem teoretičnem delu kviza pa je vodja zahteval popoln mir in tišino.
Ob razglasitvi rezultatov so se pokazali rezultati večmesečnega dela in učenja, kot pri vseh tekmovanjih pa je na končno razvrstitev malo vplivala tudi sreča. Priznanja so podeljevali predsednik Gasilske zveze Ivančna Gorica Lojze Ljubič, ravnatelj OŠ Stična Marjan Potokar in regijski poveljnik Borut Lončarevič. 

Vse ekipe so dobile priznanja, prve tri ekipe iz vsake kategorije pa še pokale in spominske medalje. Naj omenimo, da so se neposredno na državno prvenstvo uvrstile prvi dve ekipi iz vsake kategorije.

Rezultati: 

Pionirji:
1. mesto Račna 1 (GZ Grosuplje)
2. mesto Velike Poljane 1 (GZ Ribnica)
3. mesto Čušperk 1 (GZ Grosuplje)

Pripravniki:
1. mesto PGD Stična 3 (GZ Ivančna Gorica)
2. mesto PGD Grčarice 2 (GZ Ribnica)
3. mesto PGD Zagradec na Dolenjskem 3 (GZ Ivančna Gorica)

Mladinci: 
1. mesto PGD Čušperk 2 (GZ Grosuplje) 
2. mesto PGD Muljava (GZ Ivančna Gorica)
3. mesto PGD Retje 1 (GZ Loški Potok)


Gašper Stopar

Oglejte si tudi