Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Nova prometna ureditev pri šoli v Šentvidu pri Stični

V marcu so se začela že nekaj časa napovedana dela za novo prometno ureditve v središču Šentvida. Projekt, ki se bo izvajal v več fazah, je namenjen izboljšanju prometne varnosti v okolici šole in vrtca. Na javnem razpisu, ki ga je objavila Občina Ivančna Gorica, je bil kot najugodnejši ponudnik izmed štirih prejetih ponudb, izbrano podjetje Rekon d. o. o. iz Ivančne Gorice. 


Trenutno je v teku prva od štirih načrtovanih faz, v kateri bo ob severnem robu lokalne ceste Šentvid – Praproče (pod vrtcem) umeščen pas za vzdolžno parkiranje (21 parkirnih mest) in pločnik za pešce. Na severni strani pločnika bo zgrajen oporni zid vzdolž celotne dolžine odseka, s parkirišča pa bo zgrajeno stopnišče, preko katerega bo omogočen dostop do vrtca. Tako se bodo starši otrok, ki obiskujejo vrtec, izognili gneči na cesti oz. parkirišču pri šoli. Po pogodbi se načrtuje, da bodo dela dokončna še pred koncem šolskega leta, torej tudi pred pevskim taborom, ki ga vsako leto v juniju gosti Šentvid.


V prihodnjem letu se načrtuje izvajanje naslednjih faz prometne ureditve. Ko bo pridobljeno soglasje države, ki je lastnik zemljišča, se bo najprej parkirišče vzdolž ceste pod vrtcem podaljšalo še za štiri parkirna mesta in se zgradil prehod za pešce za gostinskim lokalom do ceste, ki vodi proti šoli. Še pomembnejša pa bo izgradnja pločnika vzdolž celotne trase ceste od križišča proti šoli. Od finančnih sredstev v občinskem proračunu in soglasij lastnikov zemljišč pa bo odvisna izgradnja pločnika tudi po nasprotni strani ceste, ob kateri se trenutno gradi vzdolžno parkirišče. Pogodbena vrednost del za vse štiri faze je 440.000 evrov.


Tekst in foto: http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=4831

Oglejte si tudi