Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Na ta debeli četrtek kurenti na Dolenjskem, v soboto se rajanje nadaljuje

Pustne norčije so se začele. Kurenti žal niso obiskali naše občine, so se pa podali na Dolenjsko, v eno od sosednjih občin. Skupaj s spremljevalci jih je bilo za cel avtobus.  Napolnili so trg pred gradom. Poskočne melodije iz zvočnikov so ob krepkem poskakovanju možakarjev pod maskami preglasili njihovi zvonci za pasom, ki so odmevali po dolini Krke navzgor in navzdol, da jih je "Zima" prav gotovo slišala  tudi v naši občini. 

Kurenti v Žužemberku za seboj vodijo sprevode pustnih šem, ki bodo svoj  vrhunec doživele v občini Ivančna Gorica v soboto dopoldne na pustnem sprevodu. V Grosupljem bo za "ta stare" pustovanje v sobodo zvečer v hotelu Kongo in za "ta male" v torek popoldne v istem hotelu.  V Dobrepolju pa boste na omenjene dni prav gotovo srečali kje kakšno znano zagoriško mačkaro.

Na ta debeli četrtek so se po naših trgovinah že šibili pulti pod mastnimi krofi, ki jih nekateri ponujajo "skoraj zastonj", še vedno pa se najdejo gospodinje, ki se lotijo peke teh pustnih dobrot  po starih, bogatih receptih naših mam in babic in druge, ki jih pripravijo z manj maščob in jajc. - bolj zdravo.

Dovolite si malo norčij ali pa, mogoče, snemite masko. Poskrbite zase, kakor vam drago.

Oglejte si tudi