Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Martinovo na tržnici v Ivančni Gorici

Na ivanški tržnici je tudi letos Občina Ivančna Gorica v sodelovanju z organizatorjem tržnične ponudbe Zadrugo Jarino pripravilo tradicionalno Martinovo soboto. Čeprav je bil zaradi slabega vremena odpovedan ves kulturni program, je raznovrstna ponudba na tržnici vseeno pritegnila veliko število obiskovalcev.


Na Martinovo po ljudski legendi sv. Martin spremeni mošt v vino in zato je mlado vino eno od simbolov tega priljubljenega jesenskega praznika. Tudi letos so se člani Vinogradniškega-sadjarskega-turističnega društva Debeli hrib predstavljali na svoji stojnici, kjer je bilo moč poizkusiti mlado vino. Različne degustacije pekovskega peciva so pripravile članice Društva podeželskih žena Ivanjščice, čebelarji Čebelarskega društva Stična pa so obiskovalce ivanške tržnice postregli z svojo medico in medenimi izdelki. Seveda tudi tokrat niso manjkali pridelki in dobrote naših kmetij in kmečkih turizmov ter raznovrstni izdelki domače obrti.


Pestro dogajanje je potekalo tudi v dvorani kulturnega doma, kjer so člani Društva gojiteljev malih pasemskih živali Ivančna Gorica pripravili že tradicionalno društveno razstavo malih živali. Številni obiskovalci so si lahko ogledali kunce, golobe, perutnino in ptice. 

 

Vir (tekst in foto): http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/

Oglejte si tudi