Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
5°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Maja Lampret, nova predsednica Zveze kulturnih društev

16. aprila je na Jurčičevi domačiji na Muljavi potekala redna letna in hkrati volilna skupščina Zveze kulturnih društev Občine Ivančna Gorica, katere sta se poleg organov zveze udeležila tudi župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole. Delegati na skupščini so izvolili nov upravni odbor, nadzorni odbor, častno razsodišče in predsednika zveze. Dosedanjega dolgoletnega predsednika Janka Jelenčiča je nasledila Maja Lampret, članica Kulturnega društva Stična. 


Zveza kulturnih društev občine Ivančna Gorica je ustanovljena s ciljem po združevanju ljubiteljske kulturne dejavnosti in ustvarjalnih teženj, zato deluje kot povezovalno telo in predstavlja mrežo za izmenjavo dobrih izkušenj na področju kulture. Kot samostojna kulturna ustanova deluje od marca 1999, ko se je izločila iz dotedanje skupne ZKD Grosuplje. Trenutno je v ZKD Ivančna Gorica vključenih 19 kulturnih društev z 38 skupinami. Zveza oblikuje in izvaja skupne kulturne prireditve, organizira strokovna izobraževanja, obvešča člane o aktualnih razpisih in dogodkih, zagotavlja promocijo kulturnih društev in njihovih prireditev, sodeluje z Občino pri oblikovanju meril in kriterijev za sofinanciranje ljubiteljske kulturne dejavnosti na lokalni ravni, nudi pomoč društvom in spremlja njihove programe. Do letošnjega leta je preko Zveze potekalo tudi upravljanje Jurčičeve domačije.

Na seji so člani skupščine potrdili finančno in vsebinsko poročilo o delu ZKD Ivančna Gorica v letu 2013, pa tudi vsebinsko poročilo o delu v preteklem mandatnem obdobju. S sprejetjem poročil o delu so razrešili tudi dosedanje organe Zveze ter sprejeli prenos upravljanja Jurčičevega muzeja iz ZKD na novoustanovljeni Zavod Prijetno domače. 

 

Po predstavitvi kandidatne liste, so potekale javne volitve vodstva v novem mandatnem obdobju. Soglasno je bila za novo predsednico Zveze kulturnih društev občine Ivančna Gorica izvoljena članica Kulturnega društva Stična, Maja Lampret. V nagovoru se je nova predsednica zahvalila za izkazano zaupanje. Kot je dejala, vidi osnovni namen Zveze v spodbujanju kulturne ustvarjalnosti, povezovanje kulturnih društev, skupin, posameznikov in ohranjanje kulturnih vrednot. »Moja vizija je povečanje meddruštvenih sodelovanj, s čimer bi lahko iskali nove vire financiranja, kot so evropski razpisi. Mislim, da imamo veliko možnosti in volje za delo, računam pa na vašo pomoč, potrpežljivost, predvsem pa na vaše sodelovanje« je še dodala. Veliko poudarka namerava dati krepitvi medsebojnih odnosov ter povezovanja z občino, lokalno skupnostjo, izobraževalnimi ustanovami in mediji. Že v kratkem pa se predvideva vzpostavitev spletne strani, na kateri bo moč najti vse informacije o kulturnem dogajanju v občini. 


Čestitke in uspešno delo novi predsednici ter novemu vodstvu je zaželel tudi župan Dušan Strnad, ki se veseli sodelovanja, hkrati pa je zagotovil tudi nadaljnjo podporo s strani občine. 

Novo izvoljeni organi ZKD Ivančna Gorica: 


Predsednica: Maja Lampret 
Upravni odbor:
 Kaja Bahor, Tomaž Kastelic, Borut Lampret, Maja Lampret, Klemen Maver, Boris Sadar, Maja Tratar
Nadzorni odbor: Milka Gruden, Janez Koleša, Jože Pečjak
Častno razsodišče: Rok Glavič, Marija Kek, Majda Simonič, Eva Steiner, Anica Volkar


Gašper Stopar

Foto: Gašper Stopar

Oglejte si tudi