Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Ivankin sejem 2014

V soboto je v Ivančni Gorici potekal že sedmi Ivankin sejem, obarvan z velikonočno pomladansko ponudbo.  Sokolsko ulico je napolnjeval vrvež ljudi med številnimi stojnicami, ki so ponujale od zelenjavnih sadik,  cvetnih butaric, pletenih košar za žegen,  suhih salam in šunk, skute, sira, do  različnih rokodelskih izdelkov, drobnih umetnin in še marsikaj.

 

Na odru je potekal kulturno-zabaven program za otroke in odrasle; točke so privabljale mimoidoče kupce in radovedneže. Sejem vsako leto privabi več ljudi, k čemer je zagotovo pripomogla  tudi tradicija sobotnih tržnic v Ivančni Gorici. Ljudje se počasi navajajo oskrbovati z zelenjavo in sadjem lokalno, k temu dodajo še kaj posebnega ob priložnostih kot je Ivankin sejem.

 

Ob ponudbi žegnov, narejenih po starem, je na stojnici domačije Meglen,  gospa poskrbela za predstavitev  božjega drevca, Marijinih solz  in vedela marsikaj povedati o  starih povezavah med naravo in krščanskimi prazniki.

 

Letos so na sejem s kulami pripeljali nevestino balo, ki  je vsebovala od loncev in kozic do kolovrata in vsega ostalega, kar je včasih potrebovala kmečka gospodinja. V Kulturnem domu pa so si obiskovalci lahko ogledali slikarsko razstavo domačih ustvarjalk in ustvarjalcev ter izdelke na temo Velike noči, ki so jih ustvarili otroci iz OŠ Stična in podružničnih šol.

 

Tisti, ki ste sejem zamudili, boste imeli priložnost za obisk prihodnje leto.

Oglejte si tudi