Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Do finančnih prihrankov s kartico Mozaik podjetnih

Bi imeli za osem odstotkov manjše stroške mobilne telefonije, bi kupovali pisarniški material kar petino ceneje? Bi kupovali cenejšo elektriko, plin, pogonsko gorivo in repro material? Bi imeli celo ugodnejše premoženjsko zavarovanje? Potem je kartica Mozaik podjetnih prava izbira za vas, saj ta prinaša številne ugodnosti tako v Sloveniji kot na Hrvaškem. Pismo o nameri o sodelovanju je namreč Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) podpisala tudi s Hrvaško obrtno zbornico (HOK).

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je sredi septembra na 45. Sejmu obrti in podjetnosti v Celju predstavila nov projekt, kartico Mozaik podjetnih, ki članom zbornice zagotavlja številne finančne ugodnosti. Gre za povsem novo kartico ugodnosti, ki jo bodo člani OZS prejeli ob novem letu. Ta ne bo le izkaz članstva v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ampak tudi izkaz članstva v Mozaiku podjetnih – novi skupnosti različnih poslovnih subjektov, ki s skupnim delovanjem ustvarjajo tisočere koristi.

 

Filozofija projekta Mozaik podjetnih je preprosta: kdor plača članarino, mora zanjo čim hitreje dobiti čim več. Pa naj bo to popust na elektriko, plin, repromaterial, mobilno telefonijo, pisarniški material, zavarovanja – in celo na gorivo! K ambicioznemu projektu so se že priključila številna velika in ugledna podjetja, ki so pripravljena članom zbornice ponuditi takšne ugodnosti in popuste, ki jih sicer na trgu sploh ne ponujajo. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije pa se že dogovarja tudi z drugimi, novimi partnerji za sodelovanje pri projektu Mozaik podjetnih.

 

Člani Mozaika podjetnih bodo deležni tudi mnogih drugih ugodnosti. Poleg že znanih in novih strokovnih storitev Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije je v pripravi tudi prenova sistema medsebojnih ugodnosti med vsemi člani zbornice. Članstvo v Mozaiku podjetnih pa je povsem odprto. V Sloveniji je danes več kot 100.000 obrtnikov, samostojnih podjetnikov in malih podjetij, ki bodo v tej novi skupnosti podjetnih zagotovo videli svojo priložnost in izkoristili tisočere ugodnosti.  S preprostim matematičnim izračunom lahko člani tako hitro ugotovijo, da lahko ob redni uporabi kartice na leto prihranijo tudi več tisoč evrov. Za člane zbornice, imetnike kartice Mozaik podjetnih, tako postaja naložba v članstvo, ki jo predstavlja plačilo članarine, izredno donosna.

 

Mozaik obrtnikov in malih podjetij je hkrati mozaik 62 območnih obrtno-podjetniških zbornic in številnih sekcij zbornice, je mozaik različnih uglednih podjetij, ki članom zbornice nudijo ugodnejše poslovanje, in mozaik neštetih novih priložnosti. »Naš projekt smo pripeljali do točke, ko s prvimi partnerji projekta podpisujemo pismo o nameri. Veselim se Mozaika podjetnih, v katerem je vsak najmanjši delec pomemben in v katerem veliko drobnih, različnih delcev sooblikuje podobo podjetne in uspešne Slovenije. Danes je narejen prvi velik korak v tej smeri. Zato je danes praznik. Veselim se naše skupne prihodnosti,« je ob predstavitvi Mozaika podjetnih povedal vodja projekta Štefan Grosar, podpredsednik OZS in predsednik upravnega odbora OZS.

 

Malo gospodarstvo je v letu 2011 zaposlovalo skoraj polovico vseh zaposlenih v Sloveniji, število zaposlenih v obrti  pa je imelo v malem gospodarstvu 40,8-odstotni delež. Delavnost, vztrajnost, varčnost in preudarnost so tipične slovenske vrednote, ki so botrovale razvoju naše obrti in podjetništva. V času, ko se zaradi gospodarske krize in mnogih drugih vzrokov veliki gospodarski sistemi podirajo kot domine, se več kot 100.000 podjetnih Slovencev, nosilcev obrti, samostojnih podjetnikov in lastnikov malih podjetij z lastnimi močmi bori za preživetje. Zdi se, da so pri tem uspešnejši od preostalega dela gospodarstva. Vendar tudi podjetnost, trdoživost in iznajdljivost posameznikov nikoli ne morejo nadomestiti tega, kar lahko ustvari skupnost. Le povezanost, sodelovanje in vzajemnost lahko ustvarijo okolje, v katerem se obrtnik ali mali podjetnik počuti varnega, kjer s sebi enakimi deli izkušnje in kjer lahko uresničuje svoje in skupne interese. Slovensko malo gospodarstvo potrebuje svojo zbornico obrti in podjetništva. Vsak posameznik ali malo podjetje pa potrebuje tudi čim več dobrih razlogov za članstvo v zbornici.  

 

Partnerji projekta Mozaik podjetnih

S podpisom pisma o nameri so v projekt Mozaik podjetnih že vstopila ugledna podjetja. Telekomunikacijski partner je Si.mobil d. d., OMV Slovenija d. o. o. vstopa v projekt s svojo celotno ponudbo na bencinskih servisih vključno z gorivom, Generali d. d. je partner na področju zavarovalnih storitev, TPJ d. o. o. – Tehnični plini Jesenice je partner na področju tehničnih plinov, GEN-I d. o. o. vstopa kot partner na področju električne energije, Inpos d. o. o. in Merkur d. d. sta partnerja na področju repromateriala in DZS d. d. je partner na področju pisarniške opreme. Pismo o nameri pa je OZS podpisala tudi s HOK - Hrvaško obrtno zbornico.

 

Avtor: Mira Črešnar, foto: Eva Mihelič

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezave

Mozaik podjetnih

Oglejte si tudi