Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Dnevi podjetnosti v Grosupljem so se začeli

V četrtek, 25.oktobra, ob 9. uri dopoldne so se na Območni obrtno-podjetniški zbornici Grosuplje začeli Dnevi podjetnosti, ki bodo trajali do sobote, 27. oktobra. Sejemske predstavitve obrtnikov in podjetnikov iz občin Grosuplje in Dobrepolje bodo vse dni spremljali različni zanimvi dogodki.
Na slavnostni otvoritvi, ki je potekala pod šotorom na dvorišču Doma obrtnikov v Grosupljem, se je zbralo nekaj desetin obrtnikov in dva ustanovna člana, župani dr. Peter Verlič iz Grosuplja, Janez Pavlin iz Dobrepolja, Ivan Jordan iz Škofljice, predstavniki sosednjih območnih obrtno-podjetniških zbornic in številni drugi gostje, med katerimi so bili še posebej toplo pozdravljeni nekdanji župani Janez Lesjak (Grosuplje), Jernej Lampret (Ivančna Gorica) in Anton Jakopič (Dobrepolje), ki so več let uspešno sodelovali z Območno obrtno-podjetniško zbornico (OOZ) Grosuplje pri podpori razvoja drobnega gospodarstva v občinah.

 

Predsednik OOZ Grosuplje Jože Intihar je poudaril pomen povezovanja med podjetniki in odpiranje novih poslovnih možnosti za domače podjetnike, kar je označil kot prioritetno nalogo bodoče zbornice. Izpostavil je dosedanje zbornične aktivnosti pri izobraževanju obrtnikov in podjetnikov, pri čemer je prepričan, da ima zaradi tega OOZ Grosuplje najbolj računalniško pismene člane med vsemi zbornicami v Sloveniji. Izrazil je obžalovanje, da na Dnevih podjetnosti ne sodelujejo tudi podjetniki iz občine Ivančna Gorica.

 

Župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič je predstavil idejo o povezovanju 13 občin od Ljubljane do Kočevja v novo regijo, ki bi obenem lahko  povezala tudi podjetnike teh lokalnih skupnosti. Med drugim je ponudil svojo pomoč podjetnikom pri težavah z državno administracijo, ki pa je po besedah župana občine Dobrepolje Janeza Pavlina glavni razlog za zastoj pri uresničevanju zamišljene gospodarske cone v domači občini.

 

OOZ Grosuplje je podelila priznanja svojim članom:  Mariji Pogorelc iz Strug, Antonu Erjavcu iz Muljave, Janez Svetku iz Mlačevega in Mitji Novaku iz Grosuplja, nakar je ustanovni član OOZ Grosuplje Alojz Predalič slavnostno otvoril Dneve podjetnosti. Kulturni program so oblikovale pevke Ženskega pevskega zbora Lastovke pod vodstvom Mojce Intihar in Drago Elikan s svojo harmoniko. Za zabavni del programa vse dni skrbi Radio Zeleni val.

 

Obsejemski dogodki: Opravljanje storitev v tujini - predaval Danijel Lamperger z OZS, Aktualno o trgu dela - predavala Anita Kovačik, z Urada za delo Grosuplje in Z večjim izkoristkom človeškega potenciala do   čistega ostanka dohodka in znižanja stroškov - predaval Aleksander Schmidt.  

 

Glasbeni gostje: Zlatko Dobrič, Tina Gačnik Tiana in Robert Ficker.

 

Zapisala: Ana Vatovec

Oglejte si tudi