Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Dan zemlje na ivanški tržnici

V soboto 25. aprila je na tržnici v Ivančni Gorici potekal manjši tematski dan, na kateri je bila posebna ponudba v znamenju svetovnega Dneva zemlje (22. april), ki smo ga praznovali v minulem tednu. Tudi na ta način smo se lahko spomnili kako pomembna je skrb za planet na katerem živimo in nam daje hrano.


Obiskovalci so lahko obiskali stojnice z bogato ponudbo sadik in semen za vrt in okrasno cvetje. Manjkala ni niti bogata ponudba korit in posod za rože ter raznovrstno orodje za vrt in dom. Kako pomembna je naša skrb za okolje vedo tudi naši čebelarji, saj so na svoji stojnici pripravili brezplačna semena medovitih rastlin in sadik. 
Na svoji stojnici se je s sistemi za zbiranje deževnice in biološkimi čistilnimi napravami predstavljalo podjetje Armex iz Ivančne Gorice, prav tako pa je svoje izdelke domače in umetnostne obrti javnosti predstavila rokodelka Marjeta Baša iz Ambrusa. V času tržnice so se obiskovalci lahko preizkusili tudi na delavnicah izdelovanja cvetličnih venčkov za na glavo in tulipanov, pri čebelarjih pa so lahko najmlajši zasadili svoje sončnice in okrasili cvetlične lončke. 
Pestro sobotno dopoldne so s svojimi plesnimi in pevskimi nastopi pričarali otroci vrtca Ivančna Gorica iz enot Ivančna Gorica, Šentvid pri Stični in Višnja Gora, katerim je prisluhnil tudi redni obiskovalec ivanške tržnice, župan Dušan Strnad.


Tekst in foto: http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=4840

Oglejte si tudi