Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

IškAAdventure TREK 2015

Letos, tokrat že tretjič gostimo pohodniško orientacijsko prireditev, ki je ena od sedmih tekem, ki štejejo za točke v STL 2015 (Slovenska treking liga, www.treking.si). Prireditev bo v soboto 5. 9. 2015 pred Domom borcev in mladine v Zapotoku.
Namen pohodniško orientacijskih prireditev je doživljajska izkušnja pohodništva na različnih hribovitih predelih Slovenije. Udeleženci se pomerijo v vzdržljivosti in iznajdljivosti na dveh različno dolgih progah, neoznačeni in prvenstveni pohodni trasi z nabiranjem kontrolnih točk in izvajanjem morebitnih nalog presenečenja.

Poleg POHODNIŠKE in ULTRA kategorije, bo za širši krog udeležencev zanimiva krajša netekmovalna AKTIVNA kategorija, ki je primerna kot zanimivo družinsko doživetje v naravi. Za vse, ki pa niste čisto nič vešči v orientaciji in bi se želeli kaj naučiti pa bomo pri tej kategoriji poskrbeli za vodnika orientacista, ki vas bo med iskanjem točk nadziral in naučil osnov orientacije ter vam pomagal pri iskanju posameznih točk. Skratka idealna priložnost, za aktivnost v naravi povezana z učenjem orientacije. Letošnja zanimivost je, da bomo prvič postavili tudi progo kategorije TREIL, katera je označena in ni potrebno znanje orientacije.

Vse pohodniško orientacijske trase bodo speljane v Mokrškem pogorju in njeni bližnji okolici.

 

Organizatorji prireditve IskAAdventure in PD Krim skupaj z lokalnim TD Kureščkom vam obljubljamo, da bomo poskrbeli za pester spremljevalni program, kjer se bo možno po končanem aktivnem delu v naravi pozabavati, družiti in kupiti domače, lokalne in naravne izdelke.

Za vse, ki na treking ne boste šli, bo ravno tako ves dan pester program. Otroci vseh starosti, mlajši v spremstvu staršev, se bodo lahko podali na mini raziskovalni treking, ki bo v okolici prizorišča. Učili se bodo osnov prepoznavanja orientacije v naravi ter zbirali točke za mini nagrado. Cel dan bo potekala domača tržnica in ustvarjalna delavnica, kjer bodo otroci izdelovali živalske figure iz papirja, barvali, risali in izrezovali.

Po zaključku vseh štirih treking kategorij bo sledilo druženje z narodno zabavnim ansamblom BRATOV ŠTRUKELJ in pevko TIANO.

 

Če se želite preiskusiti v vzdržljivosti in iznajdljivosti tudi sami, vas vabimo, da si preberete več informacij na naših spletnih straneh: www.iskAAdventure.si, www.td-kurescek.si in www.treking.si.

 

Se vidimo v Zapotoku!

Oglejte si tudi