Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

IskAAdventure trek 2014 uspešno zaključen!

Na prelep sobotni dan 19. aprila 2014 se je na hipodromu Vrbljene (start/cilj) zbralo 94 treking navdušencev, ki so prišli eni tekmovati, drugi samo uživati v naravi v eni izmed treh kategorij, aktivni (10 km), pohodniški (20 km) in ultri (40 km) IskAAdventure treka 2014 v organizaciji IškAAdventure in Planinskega društva Krim.
Prireditev se je odvijala ravno na veliko soboto, ko so po mnogih krajih ljudje v košarah nosili "žegnat" pripravljene dobrote, naši tekmovalci pa so sopihali, prelivali pot in kri po žilah po za tekmovalce bolj ali manj znanem območju Notranjske, po krimskem pogorju.

 

Kreatorja prog Janko in Boštjan sta se izjemno potrudila, da je bil trek zanimiv, razgiban in tudi orientacijsko bolj zahteven. Tekmovalci so morali uporabiti nekaj osnov znanja iz orientacije, saj niso imeli na svojih kartah vrisanih vseh kontrolnih točk, temveč so na poti dobili dodatne informacije in sicer azimut ter razdaljo do novih točk. Za konec smo tekmovalcem pripravili posebno presenečenje, na zadnji kontrolni točki pred ciljem so prejeli prave pirhe.

 

Najkrajša kategorija Aktivna (10 km) je bila kot vedno netekmovalnega značaja. V tej skupini smo ponudili možnost spremstva vodnika-orientacista, kateri je vsem zainteresiranim na sami progi bil po potrebi v pomoč in jih je tudi naučil nekaj osnov orientacije v naravi.

 

Organizatorji in vsi, ki so nam pomagali smo se zelo trudili in upamo, da nam je ponovno uspelo organizirati super trek. Letošnji trek je bil tako že drugi zapored, prvi je bil lanskega aprila. Tudi letos smo imeli svojo lokalno tržnico, ki je še prav posebno popestrila po-tekmovalno dogajanje.

 

Rezultate treka si lahko ogledate na spletni strani Slovenske treking lige http://www.treking.si/iska-adventure-2014, slike in zanimive opise na spletni strani IškAAdventure http://iskaadventure.si/, spletni strani Planinskega društva Krim http://www.pdkrim.si/ ter facebooku PD Krima-a https://www.facebook.com/pdkrim.

 

Za uspešno izpeljan trek se moramo zahvaliti vodji tekmovanja Boštjanu, predstavniku slovenske treking lige Robertu, kreatorju prog Janku, vodji starta/cilja Nevenki, Zvonki in Mateji za pomoč na startu/cilju, vodji lokalne tržnice Simoni, vodniku-orientacistu Davidu, prepotrebni pomoči na živih kontrolnih točkah: Daretu, Juriju, Tomislavu, Sonji, Mojci in Katarini, kuharju Janezu, sosedu Marjanu iz Vrbljen za pomoč pri pripravi prireditvenega prostora, Veljku za pivovarske dobrote, didžeju Marku ter Klemnu za razvoz hrane in pijače po živih točkah. Še posebno se moramo zahvaliti Občini Ig za brezplačen najem stojnic. Zahvaljujemo se tudi vsem sponzorjem in razstavljavcem na naši lokalni tržnici, ki so prispevali praktične nagrade za tekmovalce ter popestrili našo tržnico.

 

Sponzorji treka 2014:

Garderoba.si – tiskarna majic, kmetija Križman z domačimi mlečnimi izdelki, KOLOSEJ – kolosej zabavni centri, Amfibia – specializirana športna trgovina za tek, kolesarjenje, triatlon in veslanje, ki je tudi pokrovitelj slovenske treking lige, IškAAdventure - avanturistična doživetja v naravi, ”EKO tržnica” - http://www.Ekotrznica.eu/ spletna trgovina naravnih in ekoloških izdelkov slovenske pridelave in izdelave, Ana in Tadeja - društvo za sožitje z naravo (barjanski čaji, začimbe, zelišča) ter Marinka (leseni izdelki).

 

Razstavljavci na lokalni tržnici:

Amfibija, kmetija Križman, IškAAdventure , Danijel iz planinskega društva Krim, Kajak kanu klub Ljubljana, Dare iz turističnega društva Kurešček, Nina z naravno kozmetiko, Tjaša z medom in medenimi izdelki, ”EKO tržnica”, Ana in Tadeja - društvo za sožitje z naravo.

 

Posebej se zahvaljujemo tudi Konjerejskemu društvu Krim, Turističnemu društvu Krim in gasilcem PGD Vrbljene-Strahomer za uporabo prireditvenega prostora.

 

V kolikor smo koga pozabili omeniti se mu iskreno opravičujemo in hkrati zahvaljujemo.

 Spodaj si oglejte galerijo

 

Hvala tekmovalcem za obisk, upamo da ste uživali v treku ter še enkrat hvala organizacijskemu timu.

 

Na snidenje prihodnje leto ...

 

 

IškAAdventure in Planinsko društvo Krim

 

 

 

Objavljamo tudi nekaj utrinkov treka 2014!

foto: David Pečnik in Simona Zorko

Oglejte si tudi