Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

19. Ljubljanski maraton

Dne 26. oktobra se je odvijal 19. Ljubljanski maraton, ki se bo v zgodovino zapisal tudi zato, ker je maratonska razdalja 42 km v slovenski  prestolnici prvič potekala v enem samem krogu in Ljubljana je doživela dan nemobilnosti. Nova proga je vodila nas tekače v nasprotni smeri starega kroga iz centra proti Bežigradu, Šiški in Brda nazaj v center, maratonci pa so v drugem delu obšli južni in vzhodni del Ljubljane.

V soboto je bil Lumpi tek, promocijski tek za učence, šolski maraton za dijake in dijakinje, v nedeljo pa tek na 10 km, polmaraton in maraton. Vseh udeležencev je bilo več kot 22.500.

Tek je zdrav način življenja in se promovira na vsakem koraku, nekaj pa prispeva tudi narava tega športa saj gre za poceni šport, če ne štejemo dobrih tekaških copatov. 

Tako kot vsako leto smo se tudi letos udeležili proge na 10 km in pol maratona.  Dobro vreme je bilo ravno naklonjeno za ta dan. Dogajanje pa je popestrila skupina Strojmachine, med potjo pa številne glasbene zasedbe in naši zvesti navijači, ki so nas nesebično podpirali na tako veliki pripreditvi v Ljubljani. Veseli in polni navdušenja smo pretekli do cilja in prejeli spominske medalje.

Če bi se nam radi pridružili pri teku vljudno vabljeni. Ogrevamo in tečemo v vsakem vremenu. Dobimo se vsak torek in četrtek ob 18.00 pri Mercatorju za najbolj vztrajne pa še v nedeljo na Pijavi Gorici pri skednju ob 8.00 uri.

Če tečemo sedemkrat na teden ni zdravo, če pa se sedemkrat na teden ukvarjamo z različnimi športi, je to še kako zdravo.

 

Vesna NOVAK

Oglejte si tudi