Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

18. Volkswagen Ljubljanski maraton

Ižanski tekači smo se udeležili 18. Ljubljanskega maratona
Letos je postal Ljubljanski maraton polnoleten. Udeležilo se ga je skupaj 19.335  tekačev in še vsaj toliko spremljevalcev na ulicah Ljubljane.

Z Iga smo se ga udeležili kar v lepem številu. Na 10 km 7 oseb, na 21  km 13  oseb in na 42 km 1 oseba, pod vodstvom trenerja  Majka Lapuha in Metje Ahačič.

Tek  10 km, ki se je pričel ob 8.30 uri  so se udeležile pogumne ižanske tekačice. To so bile:

Darja PERME, Mojca SVETE, Martina URŠIČ,  Alenka ŽUPEC,  Irena KUS, ŠKERJANEC Nataša, GRUDEN Patrik.

Teka na 21 km ob 10.30 uri  smo se udeležili Majk LAPUH, Vesna NOVAK, Verica KERŽAN, Ivanka HRIBAR, Robert KOMLJANEC, Stanka ŠTRUKELJ, Tatjana ORHINI VALJAVEC, Marjan ŠKERJANEC, Lidija TROPE MRAK,  Franci PAVLINJEK, Metja AHAČIČ, Miro VALJAVEC, Matjaž SIMON  in najbolj pogumnejši Andrej Gruden ki se je udeležil teka na 42 km.

Ko je na sode udarila skupina The stroj, je bil  adrenalin na višku. Izjemna energija je prekipevala na tisoče načinov. Vmes na vsakih nekaj kilometrov glasbene skupine, godbe na pihala, harmonike in sodobne umetne različice ter skozi koridor množice navijačev, ki so navijali  ob cesti,  so bili največja spodbuda in največja motivacija. Veter je bil močan na Dunajski cesti, saj je bila cesta dolga kot reka Nil.

Na koncu teka v cilju na 21 km  smo prejeli medalje. V torek dne 05.11.2013 smo imeli v gostilni Gerbec podelitev pokalov, ki nam jih je priskrbel trener Majk Lapuh za vzpodbudo. Vsi  se mu iskreno zahvaljujemo.

Upamo, da to ne bo naš zadnji tek in da se prihodnje leto na 19. Ljubljanskem maratonu zopet srečamo in pretečemo zastavljeno razdaljo, ker je vse le v glavi.

Iskrene čestitke vsem tekačicam in tekačem saj vsak pretečeni kilometer šteje ne glede na razdaljo.

Oglejte si tudi