Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Vrtec na mini počitnicah

Predzadnji teden v maju je bil za otroke druge starostne skupine, ki obiskujejo Vrtec Ig, izredno pester. Otroci, stari od 4 do 6 let, so se v dveh skupinah odpravili v Zgornje Gorje pri Bledu na tridnevno bivanje na mini počitnice.
Prva skupina otrok je tam preživljala dni od ponedeljka so srede, druga skupina otrok pa od srede do petka.

Nestanovitne vremenske napovedi so strokovnim delavcem zarisale marsikatero gubico skrbi, kljub temu pa nam je bilo vreme na koncu naklonjeno. Kljub manjšim ploham sta obe skupini na prostem brez težav izpeljali vse načrtovane dejavnosti.

Otroci so obiskali kmetijo ter govedu očistili jasli, nato so ga nahranili s krmili. Med sprehajanjem po hlevu otroci niso pokazali niti kančka strahu, v delu, ki so ga opravljali, so izredno uživali. Obiskali so tudi staro kmečko hišo in si ogledali stare predmete, kar se je izredno dobro povezovalo z letošnjim prednostnim področjem celotnega vrtca. Vse skupine Vrtca Ig so namreč letos podrobneje spoznavale življenje v naših krajih v preteklosti.

Poleg opazovanja goveda, so se otroci na mini počitnicah podrobno seznanili tudi s konji. Ogledali so si kovača pri njegovem delu ter konje skrtačili in tudi jahali. To je bila vsekakor dejavnost, o kateri otroci še vedno največ govorijo.

Med bivanjem v počitniškem domu smo spoznali tudi okolico. Odpravili smo se na več sprehodov in opazovali lepote narave. Ogledali smo si zapuščeno zvončarno, dočakali obisk zajčka Sportyja, ki je otrokom pripravil ples in zabavo. Otroci so se preizkusili še v poznavanju prometnih znakov in v poznavanju pravil obnašanja v prometu. Na večjem igrišču so imeli postavljen poligon, po katerem so se vozili z manjšimi avtomobilčki na pedala in ob tem skušali upoštevati prometne znake in pravila v prometu.

Bivanje na mini počitnicah je bilo zabavno in poučno. Otroci so domov odšli nasmejani in zaradi nekaj dnevnega bivanja s skupino in v odsotnosti staršev prav gotovo tudi bolj zreli.

 

 

Več o domu v Gorjah je na http://www.zavod-zlro.si/program2(Dom Emavs)

Oglejte si tudi