Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Kosci, grabljice, starodobniki

DEŽEVNO PISANA VESELA SOBOTA NA HIPODROMU VRLJENE 25.maj 2013

 

Člani Turističnega društva Krim smo minuli teden držali pesti za sončno majsko  soboto in zaskrbljeno pogledovali na Krim. Skrbno smo  pripravljali vse potrebno za   organizacijo občinskega tekmovanja koscev in grabljic in postanek ljubiteljev starodobnih vozil Škofljica na njihovi karavani.

Izkušnje preteklih let so nam narekovale naj pripravimo obilico hladne pijače, da pogasimo žejo razgretih tekmovalcev in gledalcev.  To soboto pa se je stari očak Krim zavil v temne mokre oblake in izpod dežnikov smo žalostno pogledovali v  hladno nebo in se zavijali v topla  oblačila.

Naglas smo ugibali ali naj zakurimo, da bi ogreli obiskovalce, ko se je iz daljave zaslišalo pritajeno hrumenje motorjev in so  prva starodobna vozila  vsa bleščeča ponosno zapeljala častni krog  po hipodromu, da  smo jim  navdušeno zaploskali. Ponosni lastniki jeklenih konjičkov in občudovalci so prostor kmalu napolnili s smehom in toplino. Odžejali so suha usta in že se je pričela tekma koscev in grabljic.  Dež je kot po naročilu  za nekaj  minut  prenehal, Krim je pokazal svoj prijazno zeleni obraz in vsi skupaj smo odšli na zelenico sredi hipodroma glasno navijati za  svojega favorita. Še zadnji zamahi in tekma je  bila končana in   debele deževne kaplje so nas spet zbrale skupaj pod široko streho  prijaznega kozolca.

Starodobniki pa so zaropotali  in odhiteli nazaj na Škofljico, mi pa smo se še malo poveselili.

Vrbljene, 27.5.2013

 

Zapisala: Marinka Livk

Povezave

www.td-krim.si/

Oglejte si tudi