Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Prvi Festival Kurešček

Zgodil se bo prvi Festival Kurešček, na katerem se bodo zbirala sredstva za šolske potrebščine, ekskurzije in šolo v naravi za učence iz socialno orgoženih družin, preko Šolskega sklada. Na tridnevnem festivalu bo tekmovanje v kuhanju Hribovskega golaža, improvizacijsko kabaretni spektakel, otroški spretnostni poligon, sejemska ponudba, bolšji sejem ter veliko dobre glasbe in hrane.

Turistično društvo Kurešček vas vabi na prvo poletno druženje na Golo med 13. in 15. junijem. Namen Festivala je promovirati hribovsko zaledje občine Ig, konkretno vasi okrog Kureščka.
V središču glasbeno-kulinarične prireditve so mladi, katerim namenjamo posebno pozornost. Na odru se bodo vrstili mladi glasebniki iz različnih žanrov (pop, rock, jazz, narodno-zabavni) ter zelo mladi talenti, ki se bodo imeli priložnost premierno predstaviti.
Osrednja kulinarična prireditev je tradicionalno tekmovanje za pokal Hribovski golaž, ki se ga udeležijo društva iz občine Ig, ekipe občanov in okolice ter iz drugih regij Slovenije.

 

V petek 13. junija bo otvoritev Festivala Kurešček ob 19. uri z nastopom dua R & J, ki ustvarjata na Golem. Ob 20. uri nas bo vrhniška gledališka zasedba Dejmo Stisnt Teater popeljala v improvizacijsko kabaretni spektakel. DST z dvajsetletnim stažem ponuja veselje in zabavo širši javnosti in prvič prihaja na Kurešček. Zasedba, Miha Brajnik (Mihi iz "Moj dragi zmore"), Vito Košir in Damir Leventič (Piramida, TV serija Trafika, film Kruha in iger), bo zbranim ponudila sodelovanje, ki bo sledilo rdeči niti Festivala. Gledalec pa bo postal scenarist, režiser in nenazadnje tudi rekvizit ali scenski element v predstavi, ki poleg aktualne socialno politične tematike posega tudi v srž lokalne skupnosti. "Nihče ni varen pred Velikim Očesom, ki vidi res ... veliko. In z malce sreče boste videli tudi sami sebe!", napovedujejo DST.

Po dobri uri smeha se bomo sprostili ob dobri glasbi skupine SHOKER, ki nas bo zapeljala v miren in čaroben petkov večer: http://youtu.be/hzCzsK07i8s

 

Sobotni dan se bo začel s tekmovanjem v kuhanju golaža ob 9. uri (tekmovalne ekipe ob 8.00). Če ste ljubitelj golaža in kuhanja na odprtem ognju ter obožujete kulinarične arome, ste vabljeni, da podprete ekipe. Na voljo bo tudi društveni golaž, tako da bo golaža dovolj za vse firbce in lakotnike. Po 12. uri pa že začnemo z glasbenim programom: ansambli MIX, TAKOJ, R&J, glasebniki ŽEVŽA, NEJA RESNIK, THE BUNKERS z glavnim gostom Festivala Perom Lovšinom. Sobotno rajanje bomo zaključili z VESELIMI MOROSTARJI.

Med 17. in 19. uro bo oder odprt za mlade talente, ki se bodo lahko pokazali na POKAŽI KAJ ZNAŠ.

Cel dan bo sejemska ponudba na stojnicah, otroške delavnice (izdelovali bomo vetrnice), vožnja s kočijo, jahanje konjev, .. Če bi radi izvedeli kaj zanimivega o zgodovini Golega - rimska naselbina, zakopani zakladi, o cerkvi, .. ste vabljeni na turistično vodenje z Majo Zupančič.

Posebnost kulinarične ponudbe bo tudi vegetarijanska in veganska hrana na stojnici živi-zdravo.si.

 

V nedelja 15. junija bo bolšji sejem, kamor prinesite poletno opremo, ki bi jo zamenjali ali prodali. Pravtako bo možno kupiti kolo, rolerje, rolke in ostalo poletno rekreacijsko opremo. Na bolšjaku bomo zbirali stvari za  žrtve poplav v Bosni in Srbiji. V kolikor doslej niste imeli možnosti odnesti, lahko prinesete v nedeljo na Bolšji sejem, mi bomo poskrbeli, da pride v prave roke.

Ob 10. uri bo Otroški spretnostni poligon za Zlatega jelenčka ter elementarne igre na travi ter piknik.

 

Festival se bo zaključil ob 14. uri.

 

Če bi želeli sodelovati pri kuhanju golaža ali na stojnicah ali na Pokaži kaj znaš, se prijavite na tdkurescek@gmail.com ali pokličite 040 292 975.

Prijavnice so objavljene na spletni strani www.td-kurescek.si

 

Toplo vabljeni na Golo, kjer se bomo tri dni zabavali, igrali, peli in plesali.

 

 

 

Oglejte si tudi