Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Dan spomina na žrtve prometnih nesreč

V petek, 15. 11. je Občina Ig v sodelovanju z Zavodom varna pot, Svetom za preventivo v cestnem prometu Občine Ig, OŠ Ig in Vrtcem Ig obeležila dan spomina na žrtve prometnih nesreč.
Program so pripravili učenci in otroci OŠ Ig in Vrtca Ig skupaj s svojimi učiteljicami in vzgojiteljicami. Zbrane je nagovoril župan Občine Ig Janez Cimperman, predsednik Društva varna pot Robert Štaba, Lily Mavec, predsednica Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ig, Biserka Vičič Malnar, ravantaljica OŠ Ig in učiteljica Vida Hrovat. Lily Mavec in Roman Mavec sta pripravila tudi prezentacijo urejenih prometnih točk v Občini Ig.
Prireditev je izbrano povezovala Mojca Poredoš. Za upokojence, ki vsako leto poskrbijo za varnost otrok na začetku šolskega leta, je Svet za preventivo pripravil zahvale za njihov trud.

Po koncu prireditve so zbrani na Studencu v spomin žrtev prometnih nesereč prižgali svečo in v vodo simbolično vrgli cvetove.
Župan je otrokom za predstavo povedal, da je odkar smo samostojna država, v prometnih nesrečah umrlo že toliko ljudi, kot jih šteje Občina Ig, torej nekaj manj kot 7000.
Vsak izmed nas lahko nekaj stori, da bo žrtev prometnih nesreč manj.

Oglejte si tudi