Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sobota, 21.01.2017

pretežno jasno
Popoldne bo pretežno jasno, v Beli Krajini in ponekod na Kočevskem pa bo zmerno do pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem do okoli 8 stopinj C.
-8°C | 1°C
nedelja, 22.01.2017
-8°C | 1°C
ponedeljek, 23.01.2017
-8°C | 0°C
torek, 24.01.2017
-7°C | 0°C
sreda, 25.01.2017
-7°C | 2°C
Opozorila
Sobota, 21.1.2017 ob 16h
Dodatnega opozorila ni.

Ig

-8°C
1°C
pretežno jasno
Nahajaš se tukaj: Dogodki

Hribovski golaž, tekmovanje v kuhanju


Družabni dogodki
 | 
15.06.2013 ob 9:00
A A

Hribovski golaž, tekmovanje v kuhanju


Kje: Dom borcev in mladine, Zapotok, Zapotok 4, 1292 Ig
Kdaj: 15.06.2013 ob 9:00
Organizator: 

Turistično društvo Kurešček



Turistično društvo Kurešček  V A S  V A B I M O na tekmovanje v kuhanju hribovskega golaža,

ki bo v SOBOTO, 15. junija 2013 ob 9. uri, pred Domom borcev in mladine v Zapotoku (stara šola).


Start ob 10. uri.

Konec tekmovanja ob 14. uri.

Razglasitev rezultatov ob 14.30 uri.


Vabimo vas, da se udeležite s svojo tekmovalno ekipo, ki lahko šteje do 4 člane.

Prijavnina znaša 15 evrov na ekipo (za katero dobite 2 kg mesa za golaž in 2 kg čebule ter drva, mizo in klopi).

Vašo kuharsko umetnost bo ocenila naša strokovna ekipa, ki jo sestavljajo trije člani, najbolje ocenjeni hribovski golaž bo tudi nagrajen.

Po razglasitvi rezultatov bomo v prijetnem razpoloženju nadaljevali z druženjem ob glasbi.

Za uspešno organizacijo piknika vas naprošamo, da nam vašo udeležbo sporočite do ČETRTKA 13. junija 2013

 

Prijave in informacije:  Momir Maksimović  041 329 847                                    

                                         Darko Cerar:  041 949 677

e-naslov: tdkurescek@gmail.com


Za otroke bo ob 10. uri organizirana ustvarjalna delavnica KAMNI, RIBICE IN PEŠČENE SLIKE S ŠKOLJKAMI.

Izdelovali bodo peščene slike s školjkami in figurice iz kamenčkov ter slikali na kamne.

Delavnico vodi Darja Gabrijel. Vabljeni otroci vseh starosti in vsi, ki radi ustvarjate. Delavnica je brezplačna.

V primeru dežja, bo delavnica v šoli.

P R O G R A M:


10.00     ŠTART s kuhanjem golaža
10.00     Delavnica za otroke: izdelovanje peščenih slik s školjkami in slikanje na kamne
11.00     Razvedrilne igre za obiskovalce z nagradami
12.00     Tamburaška skupina MLIN
12.30     Ansambel MIX
13.00     Duo ČRNI KLOBUK
14.00     ZAKLJUČEK KUHANJA golaža
14.30     Razglasitev rezultatov in zmagovalne ekipe
15.00     Razvedrilne igre za tekmovalne ekipe z nagradami
                ZABAVA OB ANSAMBLU ČRNI KLOBUK.
Ves čas prireditve bo potekal SREČELOV.
Obiskovalci se bodo lahko preizkusili v spretnostnih igrah teniške šole As in Pika.
Poleg tekmovalnega golaža bo na voljo društveni HRIBOVSKI GOLAŽ IZ VELIKEGA LONCA. Ves čas bodo na voljo JEDI Z ŽARA.



N A V O D I L A   Z A  T E K M O V A L C E  pri kuhanju hribovskega golaža

 

Zbor tekmovalcev bo pri Domu borcev in mladine v Zapotoku ob 9.00 uri, pričetek kuhanja ob 10.00 uri. Najprej se bomo seznanili s pravili sodelovanja in kriteriji ocenjevanja ter predstavili strokovno komisijo.

 

Priprava in oprema prostora

  • Prostor tekmovanja bo izžreban ob prijavi na tekmovanje. Ob prijavi vodja ekipe odda seznam sodelujočih v ekipi.
  • Organizator bo zagotovil mizo in dve klopi, za vse ostalo (prt, vaza, dekorativni predmeti…) pa mora poskrbeti tekmujoča ekipa sama..
  • Priporočamo, da se ekipe oskrbijo z ustreznimi pripomočki za delo: kotličkom za kuhanje, predpasniki, servieti, kapami, kuhinjskim priborom za pripravo golaža (deska za rezanje, nož,zajemalka 0,3 l, večja kuhalnica in podobno), koš ali vreča za smeti, posoda za vodo…
  • Ker bo prireditev v vsakem primeru, naj se tekmovalci oskrbijo tudi s senčniki, dežniki ali baldahini.

   

Priprava ognjišča, sestavin in kuhanje

  • Ognjišče tekmovalci pripravijo sami, do začetka tekmovanja ob 10. uri, lahko na plin ali na drva. Drva bo priskrbel organizator, plinsko bombo in gorilec pripeljejo tekmovalci.
  • Organizator priskrbi 2 kg mesa za golaž in 2 kg čebule. Tekmovalci si priskrbijo začimbe ali druge dodatke.
  • Priprava golaža (rezanje čebule in mesa, kurjenje ognja) se lahko prične šele potem, ko start najavi organizator.
  • Tekmovalci  lahko golaž kuhajo le v enem kotličku.

 

Kriteriji ocenjevanja strokovne komisije

  • priprava golaža;
  • čistoča pri pripravi golaža in čistoča prostora  za pripravo;
  • struktura golaža, barva, vonj, okus;
  • splošni vtis (dela, dekoracija, higiena).

 


Lokacija: Dom borcev in mladine, Zapotok




Deli z ostalimi:
Komentiraj dogodek

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta dogodek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!