Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za petek, 09.12.2016

jasno
Popoldne bo pretežno jasno. Ob morju se bo občasno pojavljala nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 12 stopinj C.
-5°C | 8°C
sobota, 10.12.2016
-5°C | 8°C
nedelja, 11.12.2016
-3°C | 8°C
ponedeljek, 12.12.2016
1°C | 6°C
torek, 13.12.2016
-2°C | 6°C
Opozorila
Petek, 9.12.2016 ob 14h
Dodatnega opozorila ni.

Ig

-5°C
8°C
jasno
Nahajaš se tukaj: Dogodki

Hribovski golaž, tekmovanje v kuhanju


Družabni dogodki
 | 
15.06.2013 ob 9:00
A A

Hribovski golaž, tekmovanje v kuhanju


Kje: Dom borcev in mladine, Zapotok, Zapotok 4, 1292 Ig
Kdaj: 15.06.2013 ob 9:00
Organizator: 

Turistično društvo Kurešček



Turistično društvo Kurešček  V A S  V A B I M O na tekmovanje v kuhanju hribovskega golaža,

ki bo v SOBOTO, 15. junija 2013 ob 9. uri, pred Domom borcev in mladine v Zapotoku (stara šola).


Start ob 10. uri.

Konec tekmovanja ob 14. uri.

Razglasitev rezultatov ob 14.30 uri.


Vabimo vas, da se udeležite s svojo tekmovalno ekipo, ki lahko šteje do 4 člane.

Prijavnina znaša 15 evrov na ekipo (za katero dobite 2 kg mesa za golaž in 2 kg čebule ter drva, mizo in klopi).

Vašo kuharsko umetnost bo ocenila naša strokovna ekipa, ki jo sestavljajo trije člani, najbolje ocenjeni hribovski golaž bo tudi nagrajen.

Po razglasitvi rezultatov bomo v prijetnem razpoloženju nadaljevali z druženjem ob glasbi.

Za uspešno organizacijo piknika vas naprošamo, da nam vašo udeležbo sporočite do ČETRTKA 13. junija 2013

 

Prijave in informacije:  Momir Maksimović  041 329 847                                    

                                         Darko Cerar:  041 949 677

e-naslov: tdkurescek@gmail.com


Za otroke bo ob 10. uri organizirana ustvarjalna delavnica KAMNI, RIBICE IN PEŠČENE SLIKE S ŠKOLJKAMI.

Izdelovali bodo peščene slike s školjkami in figurice iz kamenčkov ter slikali na kamne.

Delavnico vodi Darja Gabrijel. Vabljeni otroci vseh starosti in vsi, ki radi ustvarjate. Delavnica je brezplačna.

V primeru dežja, bo delavnica v šoli.

P R O G R A M:


10.00     ŠTART s kuhanjem golaža
10.00     Delavnica za otroke: izdelovanje peščenih slik s školjkami in slikanje na kamne
11.00     Razvedrilne igre za obiskovalce z nagradami
12.00     Tamburaška skupina MLIN
12.30     Ansambel MIX
13.00     Duo ČRNI KLOBUK
14.00     ZAKLJUČEK KUHANJA golaža
14.30     Razglasitev rezultatov in zmagovalne ekipe
15.00     Razvedrilne igre za tekmovalne ekipe z nagradami
                ZABAVA OB ANSAMBLU ČRNI KLOBUK.
Ves čas prireditve bo potekal SREČELOV.
Obiskovalci se bodo lahko preizkusili v spretnostnih igrah teniške šole As in Pika.
Poleg tekmovalnega golaža bo na voljo društveni HRIBOVSKI GOLAŽ IZ VELIKEGA LONCA. Ves čas bodo na voljo JEDI Z ŽARA.



N A V O D I L A   Z A  T E K M O V A L C E  pri kuhanju hribovskega golaža

 

Zbor tekmovalcev bo pri Domu borcev in mladine v Zapotoku ob 9.00 uri, pričetek kuhanja ob 10.00 uri. Najprej se bomo seznanili s pravili sodelovanja in kriteriji ocenjevanja ter predstavili strokovno komisijo.

 

Priprava in oprema prostora

  • Prostor tekmovanja bo izžreban ob prijavi na tekmovanje. Ob prijavi vodja ekipe odda seznam sodelujočih v ekipi.
  • Organizator bo zagotovil mizo in dve klopi, za vse ostalo (prt, vaza, dekorativni predmeti…) pa mora poskrbeti tekmujoča ekipa sama..
  • Priporočamo, da se ekipe oskrbijo z ustreznimi pripomočki za delo: kotličkom za kuhanje, predpasniki, servieti, kapami, kuhinjskim priborom za pripravo golaža (deska za rezanje, nož,zajemalka 0,3 l, večja kuhalnica in podobno), koš ali vreča za smeti, posoda za vodo…
  • Ker bo prireditev v vsakem primeru, naj se tekmovalci oskrbijo tudi s senčniki, dežniki ali baldahini.

   

Priprava ognjišča, sestavin in kuhanje

  • Ognjišče tekmovalci pripravijo sami, do začetka tekmovanja ob 10. uri, lahko na plin ali na drva. Drva bo priskrbel organizator, plinsko bombo in gorilec pripeljejo tekmovalci.
  • Organizator priskrbi 2 kg mesa za golaž in 2 kg čebule. Tekmovalci si priskrbijo začimbe ali druge dodatke.
  • Priprava golaža (rezanje čebule in mesa, kurjenje ognja) se lahko prične šele potem, ko start najavi organizator.
  • Tekmovalci  lahko golaž kuhajo le v enem kotličku.

 

Kriteriji ocenjevanja strokovne komisije

  • priprava golaža;
  • čistoča pri pripravi golaža in čistoča prostora  za pripravo;
  • struktura golaža, barva, vonj, okus;
  • splošni vtis (dela, dekoracija, higiena).

 


Lokacija: Dom borcev in mladine, Zapotok




Deli z ostalimi:
Komentiraj dogodek

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta dogodek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!