Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Zaklad našli v slabi uri

Horjul, 8. junij – Športno društvo Extrem je ob občinskem prazniku pripravilo športno-družaben dogodek, ki so ga poimenovali Lov na zaklad. Pri iskanju je sodelovalo šest ekip, najhitrejša pa je zaklad našla v dobri uri.
Mešane ekipe različnih starostnih skupin in spolov so poskrbele, da je bila sprva še neprehojena pot na Koreno ob koncu dodobra označena in utrjena.

Šest prijavljenih ekip se je s starta na Občinskem trgu podalo proti vrhu Korene. Toda tokrat niso sledili smerokazom, temveč zemljevidu, ki so ga prejeli. Pot je bila razgibana, srednje zahtevna in po zagotovilu organizatorja primerna za vse starosti, od otrok do starejših. Med potjo so tekmovalci iskali kose sestavljanke. Da naloga ni bila preveč preprosta, pa so jih na poti čakale tudi vsebinske naloge, povezane z informacijami o Občini Horjul, ter tri dejavnosti – pomerili so se v lokostrelstvu, prelivanju vode in poskakovanju v vreči za seno. Na cilju so po uspešno opravljeni poti in sestavljeni sestavljanki prišli do zaklada – majice z logotipom, ki jim je še kako prišla prav, saj so bile njihove tekmovalne majice pošteno prepotene. Najhitrejša ekipa, ki je zaklad našla v eni uri in 14 minutah, je bila bogato nagrajena; prejela je dva para kolesarskih čevljev, majice ter košarkarsko žogo. Preostali so prejeli tolažilno nagrado – majico in malico ter pijačo.

ŠD Extrem se zahvaljuje vsem sponzorjem (Kovinos, Metrel in Jan Sport), brez katerih dogodka ne bi mogli tako uspešno izpeljati, in upa, da bo Lov na zaklad postal vsakoletni, tradicionalni družabno-športni dogodek v Horjulu. 

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi