Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Za hokejski podmladek se v Horjulu ni bati

Horjul, 9. junij – Športna dvorana Horjul je gostila turnir trojk za mlade inline hokejiste do 9 let. Tokrat se je odlično odrezala tudi ena od domačih ekip, ki je zasedla tretje mesto.

V letošnji sezoni so prvič potekali turnirji trojk za mlade inline hokejiste do 9 let, ki so se odvijali po Sloveniji. Drugo nedeljo v juniju je bila letos drugič na vrsti domača Športna dvorana Horjul. Tu je potekal zadnji, četrti turnir. Nastopilo je osem ekip, in sicer Domžale, Olimpija 1, Olimpija 2, Prevoje 1, Prevoje 2, Bled ter Horjul 1 in Horjul 2. Člani prve horjulske ekipe so bili v večini mladi hokejisti, ki so v drese stopili šele lani in tako treninge obiskujejo prvo leto. Njihov nastop na turnirju trojk je bil uspešen in šele prava priprava na naslednje tekme. Ekipo Horjul 2 pa so sestavljali že bolj izkušeni in prekaljeni borci.

Tekmovanje je bilo razdeljeno v dve skupini, od koder se je prvima dvema ekipama iz vsake skupine uspelo uvrstiti v polfinale. Vanj se je tokrat, poleg Bleda, Prevoj in Domžal, prvič uspelo prebiti tudi izkušenejšim hokejistom domačega kluba, ki so ga pod trenersko palico Boštjana Breznika zastopali Jakob Grdadolnik, Žiga Košir, Bor Miklič in Marcel Prebil. Ekipa je kljub dobri igri in izjemni borbenosti v zadnjih sekundah polfinalne tekme klonila proti ekipi Bleda. Tekma za tretje mesto je bila tako še bolj polna adrenalina, tako na strani igralcev kot na strani njihovih staršev. V zadnji tekmi se jim je le nasmehnila sreča, saj so zmagali le za gol razlike, in sicer z rezultatom 5 : 4 proti ekipi Domžal. Bistvo vsega pa ni v spodbudnem rezultatu, temveč v odlični igri, ki so jo pokazali – na igrišču so mladi, nadobudni horjulski hokejisti pokazali resnično željo, borbenost in znanje, ki jih bo nekoč prav gotovo popeljalo do zmage. Ta je šla tokrat v roke ekipi Prevoj, drugo mesto pa je osvojila ekipa Bleda.

Po dolgem obdobju aktivnih treningov in tekem tudi za mlade hokejiste prihajajo zaslužene počitnice, ki jih bodo zagotovo izkoristili za oddih in počitek, pa tudi za rolanje zgolj za zabavo.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: Simona Smrtnik

Oglejte si tudi