Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Turnir v malem nogometu

Horjul, 16. marec – V športni dvorani OŠ Horjul je v organizaciji Športnega društva Žažar drugo leto zapored potekal turnir v malem nogometu, na katerem je sodelovalo enajst ekip.

Po lanskem dobrem odzivu se je Športno društvo Žažar odločilo, da letos ponovi organizacijo turnirja v malem nogometu. Na parketu horjulske športne dvorane se je tokrat pomerilo enajst ekip, in sicer ekipe ŠD Žažar, ŠD Šentjošt, Varl, Ključavničarstvo Kunc, ŠD Lipa mlajši – Gostilna Jurca Podlipa, ŠD Log – Zaplana, Dolani, Slaščičarna Berzo Vrhnika, ŠD Lipa, ŠD Setnik in ŠD Setnik Junior.

Nedeljski dan je tako minil v znamenju športa in zabave. Enajst ekip je s petimi možmi na igrišču in vratarjem v golu merilo svoje nogometne moči in sposobnosti. Najboljši so se izkazali s spretnim preigravanjem, številnimi uspešnimi in malo manj uspešnimi podajami ter streli na gol. Gledalci in navijači pa so bili priče tudi bolj grobi igri, ki jo je navadno zaustavil sodnikov pisk. Ta je oznanil tudi konec tekmovalnega dela, za katerim je sledila razglasitev. To leto se je najbolj izkazala ekipa Slaščičarna Berzo Vrhnika, ki je ugnala lanske zmagovalce ŠD Lipa, tretje mesto pa so osvojili mlajši iz ŠD Lipa – Gostilna Jurca Podlipa. Zmagovalne ekipe so od organizatorja prejele pokale in denarne nagrade. Poleg nagrad najboljšim ekipam pa so najboljšim posameznikom podelili tudi simbolne nagrade – unikatne modele ježa nogometaša. Za najboljšega vratarja turnirja so po oceni sodnika in žirije izbrali Martina Smrtnika iz ekipe Slaščičarna Berzo Vrhnika, iz iste ekipe je tudi najboljši strelec turnirja Goran Svilak, ki mu je za hrbet vratarjev uspelo spraviti kar enajst žog, za najboljšega igralca turnirja pa je bil imenovan Gašper Končan iz ekipe ŠD Lipa.

Nedeljski športni dan se je z razglasitvijo zaključil in prinesel nasmeh na obraz tako vsem sodelujočim, ki so dan preživeli v prijetni družbi in ob koristni rekreaciji, kot organizatorjem, ki so tudi tokrat projekt uspešno pripeljali h koncu.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi