Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Naša ekstremista prejela nagrado za izjemen športni dosežek

Aleš Muha in Simon Rožnik, ki sta sredi lanskega poletja v enem dnevu osvojila "dva Triglava" (v manj kot 24 urah jima je uspelo priti z najgloblje točke slovenskega morja na vrh Triglava), sta prejela nagrado združenja Pustolovec Rajd, ki letno podeljuje nagrade za ekstremne telesne preizkušnje.
Na letnem srečanju oziroma Večeru Avanture, kot imenujejo omenjeni dogodek, ki se je odvijal 6. decembra na fakulteti za šport v Ljubljani, sta prejela medalji in spominsko plaketo. Ta ju bo še dolgo spominjala na prijeten večer, na dolge in intenzivne priprave pa tudi na izjemni športni dosežek.

Poleg Aleša in Simona so na Večeru Avanture nagrade prejeli tudi:

• Igor Stropnik za projekt Skandinavija, v sklopu katerega je s 3,9 metra dolgim jadralnim napihljivim katamaranom z najsevernejše točke Evrope (Nordkapp na Norveškem) prijadral do Stockholma na Švedskem.

• Ruth Podgornik Reš, na žalost zdaj že preminula ultramaratonka, ki je predstavila Junglemarathon 2012, to je sedemdnevna, 250 km dolga ultramaratonska preizkušnja po mehkih prostranstvih tropske Brazilije.

• Marin Medak za projekt Tušmobil TransAtlantik 2012, v sklopu katerega je štiričlanska slovensko-britanska ekipa v 45 dneh in 15 urah preveslala več kot 4.700 km in tako pripotovala s Kanarskih otokov do Barbadosa.

• Peter Vrčkovnik, vodja tekmovanja Adventure Race, ki je lani praznovala 10-letnico delovanja v Sloveniji.

Veseli smo, da sta se med peščico ekstremnih športnikov, ki so s svojimi dosežki pomembno zaznamovali leto 2012, uvrstila tudi Aleš in Simon.

 

ŠD Extrem

Foto: Lucija Rus

Oglejte si tudi