Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Mačke in Mački veliki zmagovalci 16. Samčevega memoriala

Horjul, 21. november – Dvorana pri OŠ Horjul je gostila že 16. Samčev memorial ali bolje poznanih 12 ur košarke. Dogodek, ki ga je organiziralo Športno društvo Extrem, pa ni postregel le z zanimivo igro, pač pa tudi pestrim in atraktivnim spremljevalnim programom za vse generacije.
Na sobotni dan, ko je mnogo športnih navdušencev doma pred televizijskimi sprejemniki spremljalo katerega od največjih nogometnih derbijev na svetu ali pa so se skupaj z gledalci v Klingenthalu veselili začetka tekmovalne skakalne sezone in držali pesti za naše orle, se je v Horjulu 12 ur igralo košarko, se družilo in zabavalo. In vse to je pretehtalo vse, še tako znan svetovni športni dogodek. Tribuna športne dvorane je bila namreč vseskozi zapolnjena, na parketu in pod košema pa se je zvrstilo 68 občank in občanov Horjula.
Že v zgodnjih dopoldanskih urah se je začela tekma med ekipama Zelencev, ki jo je letos sestavljalo 29 moških, rojenih leta 1986 ali pozneje, in Mačkov, v kateri je bilo 25 moških, rojenih leta 1985 ali prej. Po lanskoletnem porazu so slednji letos ponovno prejeli pokal v svoje roke in to povsem zasluženo, saj so v trinajstih tekmah priigrali 67 točk prednosti ter tako zmago slavili z rezultatom 439 : 372 (za Mačke). Zmaga jim je prinesla tudi točko v skupnem seštevku, kjer po številu zmag prav tako vodijo pred Zelenci z 10 : 6. Prav nič pa niso za svojimi kolegi zaostajale Muce, ki so prav tako ugnale svoje mlajše nasprotnice Zelenke in si priborile točko v skupnem seštevku zmag, kjer je sedaj 3 : 1 za Muce.

Športno društvo Extrem je tudi letos poskrbelo za pestro paleto iger in večernih tekem, kanček izvirnosti in dobre volje pa je dodal moderator Tomo Gabrovšek. Ponovno se je izkazalo, da organizatorju pri izvedbi dogodka ne zmanjka idej. Letos je namreč prvič v zgodovini v dogajanje vključil horjulske osnovnošolce. Že v času pouka športne vzgoje je za učenke in učence 7., 8. in 9. razreda pripravil spretnostni poligon. Najhitrejših šest fantov in pet punc pa se je uvrstilo v sobotni veliki finale. Zmagala sta devetošolca, med učenci se je kot najspretnejši izkazal Erik Tominec, med učenkami pa Lea Albreht. 

Po pohvalnem odzivu v lanskem letu je svoje mesto na urniku dobilo tekmovanje v družinskem metu. Pomerile so se štiri družine, in sicer Jelovškovi, Maroltovi in dve družini Čeponovih. Čeponovi – Janez, Gašper in Urban so bili tokrat bolj urni in imeli nekaj več sreče, saj so največkrat vrgli skozi obroč ter si tako prislužili družinsko priznanje. Temu je sledilo že utečeno tekmovanje v metanju trojk, kjer se je pomerilo šest igralcev. Med njimi je največ natančnosti in koncentracije pokazal Janez Mrzlikar, ki je osvojil naziv zmagovalca meta trojk. Sledila je za navijače najbolj atraktivna polurna ženska tekma, kjer so zmago slavile Mačke, naziva najboljših igralk pa sta si priborili med Mucami Lea Smrtnik in med Zelenkami Sara Sečnik. Sledil je še spektakularni zaključek 15-minutne tekme med najboljšimi Mački in Zelenci v All Star tekmi. Kot rečeno, so zmagali Mački, naziva najboljših igralcev pa sta si prislužila Rok Janež med Mački in Janez Leben med Zelenci. Uradni del so sklenili s podelitvijo vseh pokalov in priznanj, ki jih je podelil župan Janko Prebil, prispevalo pa Športno društvo Extrem, ki že zbira ideje in snuje načrte za organizacijo prihodnjega športnega dogodka v Horjulu.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

 

Oglejte si tudi