Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Jake Babe pometle s konkurenco

Horjul, 1. in 2. junij – Pet ženskih ekip, med njimi tudi irska, se je prvi konec tedna v juniju pomerilo na igrišču Športnega parka Horjul. Najbolje so se odrezale domačinke Jake Babe, ki so pometle s konkurenco.
Lepši in nežnejši del ekipe, če se temu v hokeju lahko tako reče, ima tudi Hokejski klub Dinamiti Horjul, in imenuje se Jake Babe. Ženska ekipa Jake Babe na igrišču vihti plošček že dobrih deset let, v tem času pa je zamenjala že kar nekaj zasedb. Njeni trenerji, vsi iz vrst Dinamitov, sicer vztrajajo in se trudijo zasedbo ohraniti ter jo tako narediti enotnejšo in boljšo, a kaj, ko ženski hormoni v tej starosti delujejo drugače. Zadeve so se uredile, ko je trenersko funkcijo prevzela ena od igralk - Tina Ziljan. Sama dobro pozna igro dekle, pa tudi nihanja ženskega razpoloženja. Skupaj z njo so dekleta in žene na igrišču povsem primerljive z drugimi slovenskimi in tujimi ekipami hokejistk. To so dokazale tudi tokrat.

V dvorani Športnega parka Horjul so Jake Babe dokazale, da se odlično znajdejo tako v vlogi igralk na igrišču kot v vlogi organizatork ženskega inline turnirja. Ta je v Horjulu potekal tretje leto zapored. Poleg štirih slovenskih ekip (Triglav Kranj, Foxy Dragons, Divje Kure in Jake Babe) se dekleta letos lahko pohvalijo z mednarodno udeležbo. V goste so povabile irsko ekipo Islanders, ki se je udeležila turnirja in z njimi preživela nekaj čudovitih dni. Da je organizator poskrbel za visoko raven športnosti in za prijaznost tako na igrišču kot zunaj njega, je v izjavi potrdila tudi kapetanka irske ekipe ter izrazila navdušenje nad celotno organizacijo, predvsem pa nad gostoljubjem in pozornostjo domače ekipe, za kar so jim dekleta zelo hvaležna. O igri je dodala še, da je bila konkurenca huda in tako vsaka igra naporna, a hkrati zanimiva. Irska ekipa je ob koncu osvojila tretje mesto. Boljši od nje sta bili le ekipi Divje Kure in Jake Babe, ki sta se pomerili v finalni tekmi. Ta je bila popolnoma na strani domačink. Organizirani napadi, natančne podaje, hitre menjave, dobra in skoraj nepremagljiva obramba so botrovali h končnemu rezultatu 7 : 1, ki je dokaz, da so Jake Babe v ženskem inline hokeju razred zase.

"Toda rezultat ni najpomembnejši, pomembnejše je druženje s preostalimi dekleti," je mnenje kapetanke ekipe Foxy Dragons, ki je zasedla nehvaležno četrto mesto, kar pa jih ni razočaralo in potrlo, temveč jih je spodbudilo, da se naslednjo pomlad turnirja znova udeležijo in takrat pokažejo kaj več. Tega si želijo tudi tekmovalke irske ekipe, ki pa jih doma ne čaka le trening na rolerjih, temveč tudi urjenje slovenskih pesmi, ki so jih spoznale na tokratnem gostovanju – obljuba pač dela dolg.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi