Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Dinamiti Horjul ubranili naslov najboljšega v državi

Horjul, 13. maj – V Športnem parku Horjul je bila na srečni torek trinajstega maja odigrana četrta tekma finala prve lige v inline hokeju. Naslov najboljšega v državi si je pred lepo zapolnjeno tribuno že drugič zapored zasluženo priborila domača ekipa hokejistov Dinamiti Horjul.
V horjulskem športnem parku se je kljub temu, da je bila tekma v torek zvečer, zbralo veliko privržencev inline hokeja. Moč domačih je bila tako še večja in kaj hitro so s strelom v nasprotnikova vrata povedli. Ekipa Citypark Strele je tako, v nasprotju z zadnjima dvema srečanjema, začela slabše, Dinamiti pa so tempo le še stopnjevali in z dvema goloma vodili že sedem minut po začetnem pisku. Do konca uvodnega dela je bilo videti še nekaj nevarnih poskusov na obeh straneh, rezultat pa se vendarle ni spremenil. Tudi druga četrtina je potekala v podobnem ritmu, ki pa se je z golom Strel vsaj nekoliko spremenil. Dinamiti so bili tako še bolj motivirani in usmerjeni v napad, ki so ga kmalu, tokrat kar trikrat, uspešno zaključili s ploščkom za vratarjev hrbet. Seveda pa so bili gledalci na tribuni tudi tokrat priče nekaterim grobim akcijam hokejistov. Domače je sodnik celo kaznoval s kazenskim strelom, ki ga je igralec nasprotne ekipe mojstrsko izvedel ter tako svoji ekipi vendarle vlil nekaj upanja za preobrat. V nadaljevanju so Dinamiti dali še dva gola in tako povedli že s petimi zadetki prednosti, a Strele se niso povsem zmedle in so vratarja Dinamitov kar nekajkrat spravile v skoraj nemogoč obrambni položaj. Toda vselej se je srečno izšlo za domačo ekipo. Zadnja četrtina tekme je bila povsem druga pesem. Ljubljanska ekipa je začela izredno napadalno, agresivno in predvsem natančno ter tako poskrbela za svoj tretji zadetek, ki pa mu je sledil še četrti. To je spravilo navijače na noge, horjulske fante na rolerjih pa k večji zbranosti. Hitre akcije, natančne podaje in ostri streli so le privedli do zadnjega zadetka sezone prve lige. Dinamitom je tako uspelo ubraniti naslov državnih prvakov in le še obogatiti letošnjo sezono, ki so jo že okronali z naslovom pokalnih prvakov. Anže Lončar, kapetan ekipe Dinamiti Horjul, je pokal državnih prvakov prejel iz rok župana Janka Jazbeca, ki je na tribuni vso tekmo stiskal pesti za domačo ekipo. Fantom je ponosno čestital za dobro predstavo in jih za to tudi nagradil.

Sezona se je za horjulske fante v dresu Dinamitov tako zares uspešno zaključila. Tiste, ki nastopajo tudi v dresu reprezentance Slovenije, pa čaka še svetovno prvenstvo na Češkem, kamor fantje potujejo v začetku junija. Želimo jim, da bi barve Slovenije zastopali, kot se spodobi – po vzoru Anžeta Kopitarja.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi