Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Dan košarke v Horjulu

Horjul, 19. november - V športni dvorani pri Osnovni šoli Horjul se je v organizaciji športnega društva Extrem uspešno odvil 17. Samčev memorial oziroma 12 ur košarke. Letos so po celodnevnih tekmah pred Zelenci ponovno slavili Mački, pri ženskah pa so več košev zadele Zelenke in tako premagale Muce.
Dan košarke, ki ga Horjulci že 17 let pripravljajo v čast začetniku športa v horjulski dolini Rudiju Samcu, je tudi letos dokazal, da je športni duh tu še kako prisoten. Na parketu je svoje košarkarske sposobnosti pokazalo 57 občank in občanov, ekipa usposobljenih domačih organizatorjev pa je poskrbela za nemoten potek tekem in drugih dejavnosti. Nikakor pa ne gre pozabiti navijačev na tribunah, ki so ves dan navijali za svoje favorite ter se ob koncu veselili skupaj z zmagovalci.
Tekme, ki so si sledile ena za drugo, so bile izredno zanimive, polne preigravanj, podaj, skokov, odličnih obramb, zabijanj in trojk, ki so s tribun izzvale posebne vzklike in aplavze. Predani tekmovalci so pogosto na parketu pustili svoje srce, na srečo pa nič drugega, saj poškodb letos niso zabeležili. Pokal so tako kot lansko leto s kar 108 točkami razlike zasluženo osvojili Mački, ki so vodili skoraj vseh 13 tekem. Končni rezultat je bil 393 : 501. Rezultat v zmagah za vsa leta pa zdaj kaže 11 : 6 za bolj izurjene. Ženski pokal so po lanskoletnem porazu tokrat osvojile Zelenke in to z rezultatom 12 : 9. Rezultat v zmagah za vsa leta je pri nežnejšem spolu 3 : 2 za Muce.

Zabavnejši del dneva so bile večerne ure, ko so tribune napolnili gledalci in stiskali pesti za svoje. Takrat je dobil v roke mikrofon moderator Tomo Gabrovšek, ki je komentiral potek tekem in dogajanje ob parketu ter tako poskrbel za dobro vzdušje v dvorani. Na parketu so se tekmovalci najprej pomerili v metu trojk, kar je poželo veliko zanimanja. Sprva so metali najhitrejši in najnatančnejši osnovnošolci, ki so se že med poukom športne vzgoje pripravljali na spretnostni preizkus. Najuspešnejša tekmovalca, med fanti Tadej Sečnik in med dekleti Iza Končan, sta iz rok župana Janka Prebila ob koncu prejela nagradi. Sledilo je tekmovanje v metanju trojk za odrasle. Celotno konkurenco je premagal Miha Janša in si prislužil priznanje ter nagrado. Po najbolj atraktivnih, zgoraj omenjenih tekmah žensk in All Star tekmi najboljših moških igralcev sta sledila le še razglasitev rezultatov ter imenovanje najboljših igralcev dneva. Naslova najboljše igralke je bila pri Mucah deležna Veronika Jelovšek, pri Zelenkah pa Maja Leben, najboljši posameznik med Mački je bil letos Rok Janež in med Zelenci Matic Leben. S skupinsko fotografijo in Čebulčkovim metom, kjer je zmago odnesel Peter Hribernik, pa je bil tudi v 2016 uspešno zaključen dan horjulske košarke.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

 

Organizator se zahvaljuje sponzorjem: Občina Horjul, A-Soft, Metrel, d. d., in trgovina Rožle.

 

Oglejte si tudi