Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Zelena dolina v novi preobleki – morda bolj privlačna za najemnike?

Vrzdenec – Na objektu Zelena dolina, v katerem trenutno obratuje le lokal Studenec, so v poletnih mesecih zamenjali streho in del fasade; dela je Občina Horjul financirala s sredstvi iz zbranih najemnin.
Večji del vaškega življenja in druženja na Vrzdencu se odvija v okolici gasilskega doma in Zelene doline – objekta, v katerem je pred časom še delovala trgovina, danes pa obratuje le lokal oziroma diskoteka Studenec. Zato je prav, da je »vaško jedro« dobilo novo podobo. Občina Horjul, ki je vse od ustanovitve leta 1998 pravna naslednica in lastnica objekta, se je odločila, da z denarjem iz zbranih najemnin financira njegovo obnovo. Na podlagi prejetih ponudb so izbrali izvajalca, podjetje Šušteršič, d. o. o., iz Logatca, in ta je v drugi polovici julija zamenjal streho na celotni zgradbi, v prvi polovici avgusta pa so prebarvali napušč ter obnovili fasado na sprednjem delu zgradbe – ta dela je opravilo domače podjetje, Slikopleskarstvo G&G Boštjan Grdadolnik, s. p.

Kdo ve, morda bo objekt zaradi nove zunanje podobe bolj privlačen tudi za katerega od potencialnih najemnikov prostorov, v katerih je nekoč potekala trgovinska dejavnost. Po besedah Roberta Kranjca, vrzdenškega svetnika in predsednika PGD Vrzdenec, za omenjene prostore namreč aktivno iščejo najemnika. »Dejavnost sicer ni določena, a bi bili najbolj veseli nadaljevanja trgovinske, ki jo posebno starejši v vasi zelo pogrešajo,« pravi. Sicer pa bo, po besedah zaposlenih na Občini Horjul, z morebitnimi novimi najemniki prostorov v objektu na parcelni št. 358/10 kaj kmalu sklepalo pogodbo Prostovoljno gasilsko društvo Vrzdenec, ki bo glede na določila zakona o gasilstvu pridobilo lastninsko pravico nad celotnim objektom. Tako naj bi bilo tudi prav, saj se je projekt, ki je bil med gasilci sprejet leta 1970 ter je vključeval gradnjo gasilskega doma s trgovino in gostinskim lokalom, zasnoval in uresničil s samoprispevki vaščanov ter njihovim prostovoljnim delom.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi