Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Po svež kruh v Pekarno Brezje

Brezje pri Dobrovi – V spodnjem prostoru gasilskega doma v Brezju pri Dobrovi vse od konca marca obratuje Pekarna Brezje, ki je vselej dobro založena s sveže pečenim kruhom in drugimi izdelki.
Vozniki in drugi mimoidoči, ki jih pot pogosto vodi skozi vas Brezje pri Dobrovi, so pred dobrim mesecem lahko opazili novost pri tamkajšnjem gasilskem domu. Tablo, ki dnevno vabi v prenovljeno pekarno po sveže žemlje, krofe, bureke, pice in drugo sladko in slano pecivo.
Prostovoljno gasilsko društvo Brezje pri Dobrovi je že ob izgradnji doma prostor v spodnjem delu namenilo trgovini z živil. Pred leti jim je uspelo urediti tudi vso dokumentacijo in pridobiti uporabno dovoljenje za to dejavnost. Menijo, da pogosto pride še kako prav, če ima človek v domačem kraju oziroma v bližini trgovino z osnovnimi živili. Od konca letošnjega marca se lahko pohvalijo z novim najemnikom, s katerim so pogodbo sklenil za dobo petih let. Sadik Bytyqi je tu imel pekarno že pred dvema letoma, vendar jo je zaradi odhoda v tujino zaprl. Ob vrnitvi v Slovenijo pa ponovno oživil. V ta namen je prostore na novo uredil, prepleskal in vanj postavil nove trgovinske elemente.

Preurejena pekarna ponuja vsak dan svež kruh, žemlje, rogljičke, krofe, bureke, hot-doge, pice in mnoge druge specialitete. Pohvalijo se tudi s koruznim in ajdovim kruhom z orehi ter z okusnim sladkim pecivom, polnjenim z marmelado, čokolado ali vaniljo. Po dogovoru spečejo tudi večje količine želenega in ga dostavijo celo na vaš dom. Brezniški gasilci so zadovoljni s prijaznostjo najemnika, prav tako pa tudi vaščani, ki jim veliko pomeni, da si lahko vsak dan privoščijo sveže pečene dobrote iz domače pekarne. Pekarna Brezje vabi tudi vas, da se oglasite vsak dan, od pondeljka do petka od 6. do 18. ure ali ob sobotah od 6. do 14. ure.


Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi