Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

10. obletnica Centra starejših Horjul

V letošnjem letu mineva 10 let, odkar je Center starejših Horjul odprl vrata in sprejel prve stanovalce. V juniju smo stanovalci in zaposleni to obeležili s slovesnim praznovanjem. Zbrali smo se v avli centra in prisluhnili učencem OŠ Horjul, ki so nam pripravili kulturni program.
Praznovanje smo nadaljevali s piknikom, poklepetali ob dobrih jedeh z žara, se veselili in plesali. Za dobro vzdušje je skrbel ansambel Deteljica. Praznovanje smo zaključili z nastopom pevskega zborčka zaposlenih in rezanjem torte.

Dom lahko sprejme 159 stanovalcev, ki so nastanjeni v eno- ali dvoposteljnih sobah. Zasedenost je 100-odstotna in verjamemo, da bo tako tudi ostalo. Navezujemo stike z lokalnim okoljem: prostovoljci, kulturnimi društvi; učenci OŠ Horjul in otroci iz vrtca nas redno obiskujejo in nam pripravljajo nastope, stanovalci pa redno obiskujejo okoliške lokale, trgovine in prireditve. V začetnem obdobju poslovanja našega Centra je bilo veliko zaposlenih iz bolj oddaljenih krajev, saj v lokalnem okolju strokovnega kadra skoraj ni bilo na voljo. Z leti so se razmere spremenile. Mladi so se začeli usmerjati v zdravstvene in njim sorodne poklice, tako da sedaj zaposlujemo vedno več sodelavcev iz horjulske doline in bližnje okolice.

10 let že nudimo varen in topel dom v jeseni življenja. Tudi v prihodnje se bomo trudili, da naš center ne bo zgolj stavba, ampak dom, kjer vladajo prijaznost, prisrčnost in spoštovanje. 

 

Emanuela Grom, dipl. del. terapevtka

S splavom po Savi

Dočakali smo lep spomladanski dan za naš izlet s splavom po Savi. Z avtobusom smo se odpeljali do Radeč. Tam nas je že čakal splav. Splavar nas je veselo pozdravil, za dobrodošlico ponudil šilce borovničevca, različne sokove in piškote. Odpluli smo proti Zidanemu mostu. Spremljala sta nas harmonikar in radeška folklorna skupina. Ob zvokih harmonike smo veselo plesali. Bilo je zanimivo, opazovali smo okolico: na eni strani skalovje, na drugi zelenje. Med vožnjo smo izvedeli marsikaj o splavarjenju nekoč ter lepotah in težavah tega garaškega poklica. Zanimiv je bil krst na splavu. Naš stanovalec Jakob se je dobro odrezal. Na splavu so nam postregli z odličnim kosilom – okusnim golažem, ki smo ga vsi pohvalili. Na žalost je vsega lepega enkrat konec in poslovili smo se od prijaznih splavarjev. Vračali smo se preko Trojan, kjer smo se posladkali z znamenitimi krofi. Vrnili smo se veseli in zadovoljni. Takih izletov si še želimo.

 

Minka Zelnik, stanovalka

Oglejte si tudi