Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

Smučarski tečaj

Otroci iz skupin Čebele, Murni in Metulji so se v zadnjih dneh januarja udeležili štiridnevnega smučarskega tečaja na smučišču v Šentjoštu. Zaradi bližine smučišča nas vsakodnevna vožnja z avtobusom ni preveč utrudila.

Igram za ogrevanje, ki smo jih sicer izvajali vsak dan, je prvi dan najprej sledilo preverjanje smučarskega znanja. Na osnovi tega so otroke razvrstili v skupine, učitelji smučanja pa so v naslednjih dneh skupaj z otroki znanje nadgrajevali. Tako so nekateri otroci usvojili osnove smučanja, na primer, kako si na noge pritrditi smuči in jih sneti, kako jih nesti, hoditi s smučmi po ravnem, pa s stopničastim korakom po strmini navzgor, naučili so se tudi smuka po zmerni strmini, ustavljanja, vstajanja po padcu, otroci s predznanjem pa so spretnosti smučanja nadgrajevali na smučišču z vlečnico. 

Vsi otroci so na tečaju pridobili veliko znanja in spretnosti, ki so jih pokazali zadnji dan na tekmi. Uspešno so presmučali progo, nekateri s pomočjo učiteljev smučanja, drugi samostojno; prejeli so diplome in nagrade, najhitrejši trije pa tudi medalje.

                                                                                                                       Marinka Batagelj

Oglejte si tudi