Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Kažejo se obrisi novih šolskih prostorov, ki nastajajo na temeljih stare telovadnice

Objekt stare telovadnice Osnovne šole Horjul že dobiva novo podobo; šolske prostore naj bi dokončali in jih predali v uporabo spomladi naslednje leto.
Na objektu stare telovadnice Osnovne šole Horjul trenutno intenzivno potekajo gradbena dela; propadajočo telovadnico bodo spremenila v učilnice, ki jih šola nujno potrebuje – pouk tako ne bo več potekal v neprimernih kontejnerskih učilnicah. 

Potem ko se je v preteklem letu zaključila energetska sanacija osnovne šole, ki je to popolnoma prenovila, bodo šolarji v prihodnjem letu lahko uporabljali še štiri na novo zgrajene učilnice, učilnico za tehnični pouk ter čisto novo knjižnico. S tem je občina poskrbela, da bo osnovna šola odslej delovala v idealnih pogojih in še lažje nizala uspehe. Občina je pri načrtovanju investicije upoštevala, da naj bi se najzahtevnejša gradbena dela opravila v času šolskih počitnic, saj sicer motijo pouk in druge dejavnosti na šoli. Tako se je tudi zgodilo, po besedah občinskega nadzornika so večino del opravili po terminskem načrtu. Med počitnicami so se v notranjosti objekta zaključila vsa rušitvena dela (odstranitev opreme, tlakov, podložnega betona, podestov, rezanje odprtin v stenah idr.), prav tako so zunaj opravili vsa zemeljska dela, betonska dela za temeljno ploščo, hidroizolacijo ter osnove za inštalacijo. Septembra so le še nadaljevali zidanje nosilnih sten ter pripravo opaža za AB-ploščo v nadstropju, ki naj bi jo glede na načrte zabetonirali do 25. septembra, s čimer bodo povsem zaključili glavna gradbena dela v projektu. V nadaljevanju se bo glede na pogodbeno vsebino začela izvajati druga faza, in sicer obrtniška dela, kamor spadajo elektroinštalacijska dela in strojne inštalacije ter obnovitev fasade na tem delu šole, v skladu z že obnovljenim delom pročelja. Glede na terminski načrt se bodo dela končala v začetku leta 2015, temu pa bi sledila le še faza, ki zajema izdelavo projektne dokumentacije za obratovanje in vzdrževanje.

Pogodbene vrednosti del, ki znaša okoli 350.000 EUR, naj ne bi presegli, saj se dela sproti nadzorujejo, iščejo pa se tudi najprimernejše rešitve, pojasnjuje glavni nadzornik, ki delo očitno opravlja po načelu dobrega gospodarja.

 

Nadja Prosen Verbič 

Foto: npv

Oglejte si tudi