Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Dobrodelni za šolski sklad

Horjul, 16. marec – Športna dvorana OŠ Horjul je zaživela v znamenju glasbe in dobrodelnosti: zapele, zaigrale ter zaplesale so glasbene in ustvarjalne skupine iz Horjula in okolice, obiskovalci pa so v sklad prispevali kar 1.446,30 evra.
Osnovna šola Horjul je letos priredila lep dobrodelni koncert z naslovom Tu smo doma. Otroški pevski zbor Osnovne šole Horjul pod vodstvom Natalije Rus je s čudovito uvodno pesmijo pozdravil zbrane obiskovalce, med katerimi so prevladovali starši in stari starši horjulskih otrok, prišli pa so tudi župan Janko Prebil, ravnatelj Primož Garafol ter drugi predstavniki občine in šole. Navdušenje občinstva je požel tudi Mladinski pevski zbor Osnovne šole Horjul, ki je le še podkrepil dejstvo, da je v horjulski dolini glasba doma. Pa ne le glasba, temveč kultura v širšem pomenu besede. O tem sta spregovorila mlada povezovalca dogodka, ki sta na oder povabila Pavla Ravnohriba, danes znanega slovenskega igralca in kulturnika, nekoč pa fantiča, ki je drgnil klopi horjulske osnovne šole. Ni dolgo tega, ko je te iste prostore obiskoval tudi Jaka Pucihar, čigar glasba je tudi tokrat zvenela lepo. Za odtenek glasnejši in bolj živahen je bil harmonikarski orkester Glasbene šole Vrhnika. Predstavili so se tudi člani Mešanega pevskega zbora Prosvetnega društva Horjul in s tem izkazali svojo pripadnost horjulski šoli, skupno pesem so zapeli tudi z mladinskim šolskim zborom. Da pa dogodek ni bil prijeten le za ušesa, pač pa tudi oči, je poskrbela Mažoretna in twirling skupina Prosvetnega društva Horjul, ki je z nekaj točkami popestrila program dobrodelnega koncerta. Nastopa narodno-zabavnih ansamblov, Prosen in Bitenc, pa sta na noge spravila kar nekaj radoživih otrok. Ob koncu programa se je vsem nastopajočim in obiskovalcem za dobrodelni prispevek zahvalil ravnatelj s spodnjimi besedami.


Spoštovani,

v imenu naših in vaših otrok se vsem obiskovalcem in sodelujočim na dobrodelnem koncertu iz srca zahvaljujem. Z vašo pomočjo smo zbrali sredstva za šolski sklad, ki bodo namenjena izboljšanju pogojev delovanja šole, pomoči socialno šibkejšim in izvajanju nadstandardnega programa šole. Še enkrat hvala za čudovit večer, ki bo marsikateremu otroku polepšal in izboljšal osnovnošolsko obdobje.
Primož Garafol, ravnatelj

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

 

Oglejte si tudi