Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Za slovenski zajtrk lokalno pridelana hrana

Po vsej Sloveniji je 18. novembra potekal dan slovenske hrane. S tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ko so otrokom postregli lokalne dobrote, so ga obeležili v šolah in vrtcih tudi v naši okolici.
Člani Čebelarskega društva Dolomiti so letos kljub revni medeni letini prispevali 40 kilogramov medu, s katerim so se posladkali vrtčevski otroci in učenci osnovnih šol Horjul, Polhov Gradec in Dobrova. Tudi tokrat so čebelarji obiskali tamkajšnje otroke in jim predstavili pomen lokalno pridelane hrane in zajtrka kot prvega dnevnega obroka za zdrav način življenja. Župan in strasten čebelar Janko Prebil je skupaj s čebelarjem Pavlom Logarjem obiskal otroke v vrtcu Marjetica ter jih seznanil s pomenom čebel za naše okolje. Pokazala sta nekaj slik, na katerih so si otroci ogledali čebele in satje v različnih obdobjih in to v naravni velikosti, kar je bilo posebej zanimivo. Predstavila sta delo in vlogo čebelarja ter pokazala čisto pravo čebelarsko opravo, ki so si jo najpogumnejši otroci lahko tudi nadeli. Ob koncu je sledila še predstavitev različnih medenih izdelkov in najokusnejši del – pokušina različnih vrst medu. Otroci so se na dogodek pripravljali ves teden ter telovadnico okrasili z najrazličnejšimi izdelki in barvitimi risbicami, dogodek pa je popestrila tudi otroška pesem.


Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi