Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Pust, pust krivih ust

Horjul, 2. marec – Sprevod pustnih mask izpred Metrela, po horjulskih ulicah in do Občinskega trga je že tradicionalno potekal pod okriljem Turističnega društva Horjul, ki je pripravilo tudi program ter izstopajočim pustnim šemam razdelilo nagrade.
Čeprav je vreme hotelo letošnjemu pustovanju nadeti kriva usta, se pustne šeme niso dale. Njihov smeh, veselje in pustne norčije so pregnali slabe vremenske obete in nad Horjul poslali le nekaj kapljic dežja. Tako je tudi posadka s pustnimi šemami, ki jo je tudi tokrat odlično pilotiral predsednik turističnega društva Tomo Gabrovšek, ta je sicer predstavljal pilota pod krinko, srečno pristala na Občinskem trgu in ni izginila neznano kam.

Seveda pa je bil pust tudi tokrat predvsem praznik vseh otrok, ki so si ta dan nadeli pravljične kostume in se zbranemu občinstvu predstavili v preobleki različnih pravljičnih junakov, pisanih živih bitij in domišljijskih likov. Po trgu so se tako sprehodili Smrkci z Gargamelom, Pika Nogavička z opičjim prijateljem Fickom, Stan in Olio, Miki Miške, Spidermani, kavboji in Indijanci ter številni prijazni klovni, čarovnice, vitezi, zaporniki, princeske, dobre vile in plesalke, čebelice, pikapolonice, miške, zmajčki in levčki, kokoši s petelinom in piščetom, bombončki Mentos ter številni drugi.

V takšni množici čudovitih pustnih kostumov je bilo prav zares težko izbrati najboljše, zato so bili pustni krofi najprimernejša nagrada za vse sodelujoče. Poplaknili pa so jih lahko s toplim čajem ali kuhanim vinom, ki ga je pripravil organizator. Ker pa so bile nagrade pokvarljive in se jim bi rok uporabe do naslednjega pusta iztekel, se je žirija potrudila ter najzanimivejšim in izvirnejšim maskam namenila posebno pozornost. Pika Nogavička in Ficko s harmoniko sta zbrane tudi letos navdušila in nasmejala z odlično predstavo. Tudi kokošja družina, ki se je ves čas pridno hranila s koruzo, je zaslužila vrečko presenečenja, tako kot natančno izdelane legokocke in Smrkci. Pozornost sta pritegnila tudi rožni vrt in kentaver, ki sta, eden z nasmehom na obrazu, drugi pa napol gol, neustrašno preganjala zimo. Da nas je ta letos kaj hitro zapustila, pa seveda velja zahvala vsem pustnim šemam, ki jim je uspelo hitro priklicati pomlad.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi