Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Nogometni boji na parketu športne dvorane

Horjul, 17. marec – V športni dvorani OŠ Horjul je v organizaciji Športnega društva Žažar letos prvič potekal turnir v malem nogometu, na katerem je sodelovalo dvanajst ekip, med njimi tudi dve ekipi nogometašic.
Na parketu horjulske športne dvorane se je letos prvič odvilo tekmovanje v malem nogometu, na katerem je sodelovalo dvanajst ekip, in sicer ekipe Dolani, FC Kapsl, Ključavničarstvo Kunc, Krive noge, SHP, ŠD Lipa, ŠD Log - Zaplana, ŠD Podlipa, ŠD Setnik, ŠD Šentjošt, ŠD Špik in ekipa ŠD Žažar.

Ekipe so ves nedeljski dopoldan s petimi možmi na igrišču in vratarjem v golu merile svoje nogometne moči in sposobnosti. Spretna preigravanja, številne uspešne in malo manj uspešne podaje in streli na gol v napadih igralcev, pa tudi nekaj spotikanja, prerivanja v obrambnih vrstah in posledično piski sodnika Bogdana Krvine so trenutki, ki so oblikovali igre na parketu. Na klopi je bilo opaziti tako dobro kot slabo voljo igralcev, predvsem pa spodbujanje soigralcev. Tudi nervoze ni manjkalo, posebej popoldne, ko sta bila na vrsti polfinale in finale v moški konkurenci. Za 3. mesto sta se pomerila ŠD Žažar in ŠD Log - Zaplana. Igra na parketu ni dala zmagovalca, zato so igralci obračunali še s kazenskimi streli. Tu pa je več žog za vratarjev hrbet uspelo spraviti ekipi ŠD Log - Zaplana, ki je tako osvojila 3. mesto. Sledila je finalna tekma med moštvi ŠD Lipa in Krive noge. O tem, ali so bile za poraz krive prav krive noge, ne bomo sodili, lahko pa trdimo, da je bolj uigrana in spretnejša igra odločila o končnem zmagovalcu krstnega turnirja v malem nogometu, ki je letos zasluženo postala ekipa ŠD Lipa. Zmagovalcem so zaploskali tudi gledalci na tribuni. Te je bilo tekom tekem kar pogosto slišati. Najbolj bučno pa je bilo v dvorani, ko sta na parket prišli ženski ekipi. Nogometašice ŠD Setnik in ŠD Žažar so v slabih tridesetih minutah prikazale pravo žensko nogometno borbo in s tem navijače prepričale, da nogomet ni le šport za moške. Z rezultatom 2-1 so bile na koncu boljše članice ŠD Setnik, ki so osvojile zmagovalni pokal. Pokale in denarne nagrade za prva tri mesta je podelil župan Občine Horjul Jani Jazbec, ki je izrazil dobrodošlico vsem ekipam, za izvedbo in organizacijo turnirja pa se je zahvalil organizatorju ŠD Žažar. V njihovem imenu je ekipam čestital Janez Jazbar. Poleg nagrad najboljšim ekipam so bile najboljšim strelcem in igralcem podeljene tudi posebne nagrade – unikatni modeli ježa nogometaša, ki jih je ročno izdelal Janez Trček. Za najboljšega vratarja turnirja je bil po oceni sodnika in žirije izbran Anže Koprivec iz ekipe Krive noge, za najboljšega strelca turnirja z doseženimi sedmimi goli Gašper Končan iz ekipe ŠD Lipa, za najboljšega igralca turnirja pa je bil imenovan Matic Jereb iz ekipe ŠD Lipa.

Lepa udeležba sodelujočih ekip bo prav gotovo dobro spodbuda organizatorju, da turnir v malem nogometu v Horjulu postane tradicionalen, saj je tak dogodek za rekreativne nogometaše prava priložnost za sprostitev skozi igro, druženje in zabavo.

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi