Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Mali ustvarjalci

V soboto, 24. novembra, je v gasilskem domu v Podolnici potekala že tradicionalna božično-novoletna delavnica za otroke.
Ob 10. uri se je dvorana začela polniti z mladimi nadebudneži, ki so z zanimanjem pogledovali po mizah, napolnjenih z različnimi materiali. Kmalu so se vsi lotili ustvarjanja, pod njihovimi rokami pa so nastale domiselne božične voščilnice, cofki iz volne, ki bodo krasili božična drevesca, in prav posebne božične nogavice, ki so jih z nekaj pomoči sešili kar sami. Če bodo nogavice doma obesili na vidno mesto, se morda zgodi, da se bo ob božičnih praznikih v njih znašlo kakšno darilce.


Da bi bila delavnica še bolj praznično obarvana, smo se potrudili, da je zadišalo po piškotih. Prav vsi so z veseljem pomagali pri oblikovanju zvezdic, smrečic in drugih zimskih motivov, ki so bili okrašeni s pisanimi mrvicami. Otroci so kot pravi mali peki spečene dobrote tudi pokusili in ne gre zanikati, da so piškotki kar sproti izginjali iz posode. Zadovoljni z nastalimi izdelki smo se okoli 14. ure razkropili in nekaj prazničnega vzdušja ponesli na svoje domove.
Da je vse teklo gladko, je poskrbela Anita Peklenk, ki je skupaj s preostalimi dekleti spet pripravila zelo uspešno delavnico. Upam, da nam tovrstno druženje ostane v navadi, saj se ga veselimo stari in mladi. (šž)

Oglejte si tudi