Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Drobtinice za šolsko malico

Horjul, 15. oktober – V okviru vseslovenske akcije Drobtinica je Krajevna organizacija Rdečega križa Horjul v nekdanjem prostoru horjulske občine pripravila prodajo izdelkov iz slanega testa, od katerih bo prispevek namenila za šolsko malico horjulskih otrok.
Krajevna organizacija Rdečega križa Horjul v sklopu svojega programa mesečno organizira odvzem krvi, merjenje krvnega pritiska ter kontrolo sladkorja, enkrat letno pa pregled dojk. V njihovi domeni se v Horjulu prireja vsakoletna krvodajalska akcija, priložnostno pa člani pristopijo tudi k različnim projektom, kot je zbiranje hrane ali oblek v dobrodelne namene. Aktivno so pristopili tudi k enodnevni kampanji Drobtinica, ki je v organizaciji Rdečega križa Slovenije potekala ob svetovnem dnevu hrane. Z njo namreč organizacija dopolnjuje programe socialne pomoči otrokom iz socialno šibkejših okolij, ozavešča slovensko javnost glede vse bolj pereče problematike nezadostne in/ali nepravilne prehrane naših najmlajših oz. osnovnošolcev ter spodbuja čut za solidarnost do tistih, ki so se znašli v stiski.

Horjulske prostovoljke so v ta namen v nekdanjem prostoru horjulske občine pripravile stojnico z različnimi izdelki iz slanega testa, ki so jih izdelali otroci iz ljubljanskih osnovnih šol, prodajale pa so jih horjulske osnovnošolke. Svojo solidarnost in čut za socialno šibkejše je z nakupom izdelkov posredno izkazalo lepo število staršev, za kar se jim člani KORK Horjul iskreno zahvaljujejo. Od prodaje se je zbralo 165 evrov. Ta denar pa bo po zagotovilu predsednice Tončke Klobučar ostal doma, in sicer ga bodo izročili pristojnim na Osnovni šoli Horjul za šolsko malico osnovnošolcev iz socialno šibkih družin, ki jih na žalost tudi v Horjulu ne manjka.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi