Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Dobitnica zlatega priznanja Rdečega križa

Na sedežu Rdečega križa Slovenije OZ Ljubljana je 19. marca potekala slavnostna podelitev priznanj članicam in članom RKS OZ Ljubljana. V zahvalo za šestdesetletno delo je priznanje prejela tudi Antonija Klobučar.
Krajevna organizacija Rdečega križa (KORK) Horjul je ena izmed aktivnejših v Sloveniji, saj se lahko pohvali s številnimi rednimi akcijami, kot so mesečno merjenje krvnega tlaka, krvodajalska akcija, vsakoletno preventivno pregledovanje dojk, številne humanitarne akcije ter mnoga predavanja o zdravem prehranjevanju in načinu življenja, ki jih za občane pripravljajo poverjeniki.

Skrb za takšno življenje in dinamiko KORK Horjul pa že več desetletij nosi Antonija Klobučar, ki je prostovoljka RK že več kot šestdeset let. Za svoje dolgoletno aktivno in uspešno delo je pretekli mesec iz rok generalne sekretarke RKS Renate Brunskole prejela zlato priznanje RKS. S tem se želi organizacija javno zahvaliti predanim prostovoljkam in prostovoljcem za njihovo delo in pomoč ljudem, ki so se iz različnih vzrokov znašli v stiski. Skromnost in socialni čut za soljudi, predvsem starejše, bolne, onemogle, socialno in gmotno ogrožene posameznike ali družine, je njihova odlika, za katero jim moramo reči hvala, so še zapisali na njihovi spletni strani.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi