Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Občina investira v varnost občanov

Nedavna pošiljka snega ni pustila ravnodušnega niti župana; odločil se je za nakup samohodne snežne freze, ki bo služila za čiščenje pločnikov na območju celotne občine, s tem pa bo pozimi poskrbljeno za varno udeležbo pešcev v prometu.
Pretekli mesec smo dobili večjo pošiljko snega, ki je povzročila kar nekaj nevšečnosti na cestah in ob cestiščih, torej na pločnikih. Glede na to, da je tudi za čiščenje pločnikov v Občini Horjul odgovoren izvajalec zimske službe, je popolnoma logično, da so na mnogih odsekih ti ostali neočiščeni še kak dan ali dva po sneženju. Dejstvo je, da je ta s svojo mehanizacijo očistil le najbolj izpostavljene predele ter avtobusna postajališča, za določene druge pa so poskrbeli občinski javni delavci. Pogosto so jim na pomoč priskočili nekateri občani in občanke, ki so povsem prostovoljno pristopili k odstranjevanju snega s pločnikov, za kar so se jim na občini večkrat zahvalili.

A čas je že bil, da se tudi v zimskem času poskrbi za varno udeležbo pešcev v prometu ter razbremeni občinsko zimsko službo in predvsem pridne občane. S tem razlogom se je župan Janko Prebil odločil za nakup samohodne snežne freze HSM1390 iZ Honda, katere posebnost je, da ima gosenice namesto pogonskih koles, kar omogoča boljši oprijem površine ter posledično večjo zmogljivost in kapaciteto pri odstranjevanju snega, poleg tega pa je model izjemno enostaven za upravljanje. To bosta znala potrditi Jernej in Matija Trček iz Horjula, po novem odgovorna za čiščenje pločnikov v občini, ki sta sicer že pred nakupom nove freze prek vaškega odbora Horjul čistila javne površine, in sicer z vaško frezo, a ta za večje in zahtevnejše površine, kot so parkirišča in podobno, ni ustrezna.

Nova pridobitev je torej namenjena čiščenju pločnikov na območju celotne občine, kjer prostor to dopušča, in sicer po posebnem načrtu čiščenja javnih površin. Zato se v primeru vnovične snežne pošiljke za pomoč ali morebitne druge informacije, povezane s tem, lahko obrnete na Bogdana Marolta, odgovornega za komunalo, okolje in prostor v občini.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi