Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Občinski svet obravnaval izčrpen dnevni red ter se poslovil od direktorice občinske uprave

Horjul, 12. april – Občinski svet Občine Horjul je na svoji 7. redni seji obravnaval 15. točk dnevnega reda in se uradno zahvalil ter poslovil od dosedanje dolgoletne direktorice občinske uprave Jane Jereb.
Horjulski svetniki so med drugim sprejeli odlok o obdelavi določenih vrst komunalnih odpadkov in odlaganju ostankov predelave ali odstranjevanja komunalnih odpadkov, ki je potreboval novo ureditev zaradi začetka obratovanja Regijskega centra za ravnanje z odpadki Ljubljana (RCERO Ljubljana). Potrdili so letni program športa za leto 2016; bili soglasni pri glasovanju o odloku o denarnih pomočeh ter višini le-teh; določili so odgovorno osebo za vodovod, ki je s podporo vseh svetnikov postal Bogdan Marolt; v odbor za razpolaganje s sredstvi požarne takse so imenovali Janeza Slabeta, Roberta Kranjca in Andreja Stanovnika; se seznanili s sodelovanjem Občine Horjul z Lokalno akcijsko skupino Barje z zaledjem, s čimer si občina obeta črpanje evropskih sredstev za izvedbo nekaterih projektov manjše vrednosti; razpravljali so o možni pridobitvi stavbne pravice za Prosvetni dom ter se seznanili s tekočim dogajanjem in naložbami v občini.
Poleg tega so svetniki soglasno potrdili Zaključni račun proračuna za 2015. Ta je bil s strani računovodje Joži Žitko Pirc sprva na kratko predstavljen. Beseda je bila dana tudi predsedniku nadzornega odbora Danielu Fortuni, ki je zagotovil, da so člani dokumente skrbno pregledali in ugotovili, da je bilo poslovanje zakonito. Občini so dali sicer nekaj priporočil, ki pa se nanašajo predvsem na odstopanje med načrtom in realizacijo, ki je zaradi zakasnitev nekaterih infrastrukturnih projektov, po njegovih besedah, popolnoma razumljivo. Svetniki so tudi povišali ceno poletne rezervacije vrtca, in sicer na 40 odstotkov, in podaljšali obdobje možnosti koriščenja rezervacije, ki po novem traja od 15. junija do 15. septembra. Zaradi dobrega odziva v lanskem letu, ko je bila poletna rezervacija v Občini Horjul prvič na razpolago, se je občinski svet, na predlog ravnatelja osnovne šole Horjul, strinjal, da njegovim predlogom ugodi. Dejstvo je, da strošek občine pri tem ni posebej visok, in to ob predpostavki, da manjše število otrok pomeni tudi enostavnejšo porazdelitev osebja v času dopustov.

Svetniki so potrdili vse prispele kandidature v zvezi z javnim razpisom za podelitev priznanj Občine Horjul. Ta bodo podeljena ob praznovanju občinskega praznika 13. maja 2016 v sklopu obeležitve 40-obletnice osnovne šole in 10-letnice vrtca. Pri tej točki je župan izkoristil priložnost ter Jani Jereb, dolgoletni direktorici občinske uprave občine Horjul, pred tem pa vodji uprave nekdanje občine Dobrova - Horjul - Polhov Gradec ter krajevnega urada, ob prisotnosti vseh občinskih svetnikov ter zaposlenih v občinski upravi podelil plaketo občine Horjul. Zahvalil se ji je za njeno delo in ji zaželel vse lepo tudi v pokoju. Jana Jereb s 30. aprilom zaključuje delo na občini, njeno mesto pa prevzema Mojca Kucler Dolinar.

Nadja Prosen Verbič
Foto: npv

Oglejte si tudi