Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Občinske novice

  • Občani Horjula donirali 5.000 € za šolsko igrišče
  • Že v prejšnji številki smo pisali o novourejenem šolskem igrišču. Gradbena dela je izvedla Občina Horjul, občani Horjula pa so pripomogli k lepši podobi in opremi novega igrišča. Poleg športnih zanesenjakov, ki so sami pobarvali celotno igrišče, so izvedbo prenove podprli A-soft, d. o. o., ki je prispeval največ, Marko Zdešar, s. p., Excenter d. o. o., Kovinos, d. o. o., in Kvader MT, d. o. o., vse skupaj pa je koordiniralo ŠD Extrem. Za izkazano gesto se vsem najlepše zahvaljujemo. Donacija tudi dokazuje, da je v naših krajih še vedno prisotno prostovoljstvo, da ljudje prispevajo za svoj kraj in njegov razvoj. Če bi bili vsi taki, potem se nam ni bati, da ne bi zmogli vseh ovir, ki se nam pri delu porajajo. Seveda so tudi taki, ki mečejo polena pod noge ob vsakemu delu. Teh je sicer le peščica in upati je, da bodo tudi ti prestopili prag svoje nestrpnosti. Zato je pomembno, da držimo in stopimo skupaj, saj nam bo sodelovanje uspelo le na ta način.   

    • Popis suše

    Na podlagi prijave škode ob letošnji suši, ki jo je podala Občina Horjul, je Uprava RS za zaščito in reševanje izdala sklep o ocenjevanju škode v kmetijski proizvodnji zaradi posledic suše v letu 2013. Do konca septembra je občina zbirala vloge oškodovancev, ki so utrpeli škodo na prizadetih kulturah, priznanih s strani URSZR, zdaj pa čakamo na odločitev in odziv države.

     

    • Popis števcev

    Občane seznanjamo, da se bodo do konca novembra opravljali popisi števcev za porabljeno vodo. Da bo delo popisovalcev, pooblaščenih s strani občine, potekalo čim hitreje in nemoteno, vas prosimo, da jim omogočite dostop do števcev.

     

    • Nova podlaga v Športnem parku Horjul

    Zaradi dotrajanosti in popolne obrabe športne podlage je bila v avgustu sanirana asfaltna podlaga v športni dvorani Športnega parka Horjul, prvi teden oktobra pa je bil dobavljen in položen še zgornji plastični sloj. S to obnovo infrastrukture je znova omogočena varna vadba, poleg tega pa znova zagotavljamo najboljše pogoje za vadbo in tekmovanja v inline hokeju v Sloveniji. Vrednost obnove je 47.763.49 € z DDV, sofinancirali pa sta jo občina in Fundacija za šport. Občini je namreč na lanskem razpisu Fundacije za šport uspelo pridobiti sofinanciranje tega projekta v višini do 50 %, tako da prispevek fundacije znaša 22.530 €. 

     

    • Miklavž prihaja na obisk

    Horjulske otroke bo v petek, 6. decembra, ob 18. uri v Prosvetnem domu Horjul obiskal Miklavž s spremstvom. Starši lahko svoje otroke, stare vključno do 10 let, prijavijo tudi na Občini Horjul. Prispevek za prva dva otroka znaša 7 EUR na otroka, za vsakega nadaljnjega otroka iz iste družine pa darilo prispeva Miklavž.

     

    Oglejte si tudi